Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Gra Tauri World - zapowiedzi i wieści » Wersja 1.59.5 (wycofana)
Idź do strony: 1 2   » 
Poprzedni temat :: Następny temat
Wersja 1.59.5 (wycofana)
Autor Wiadomość
AdminGry 
SuperMen
Administracja

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 11:18   Wersja 1.59.5 (wycofana)

Wersja 1.59.5

Wersja gry 1.59.5, uwzględniająca wszystkie poniższe poprawki, weszła w życie na wszystkich serwerach dnia 10.08.2011 między godziną 10:00 a 11:00.

Naprawiono:
- Ekran bohaterów: Problemy z wyświetlaniem niektórych elementów w IE7;
- Tooltipy i inne półprzezroczyste elementy: Problem z prawidłowym wyświetlaniem tych elementów w IE7;
- Senat: Problem z zasłanianiem przycisku budowania;
- Latająca Forteca: Usunięcie błędu który pozwalał na wysłanie LF-a z misją mimo trwającej naprawy pancerza.

Zmieniono:
- Miasto: Aby zbudować Miasto na poziomie 1 nie jest już wymagane posiadanie budynku Gildia na poziomie 1.;
- Kopalnia kryształu: Kolor nazwy budynku Kopalnia Kryształu zostaje zmieniony z brunatnego na zielony, aby dostosować go do pozostałych budynków odpowiedzialnych za stan surowców.
- Bohaterowie: Koszty wskrzeszenia, wynoszą one teraz 10% ceny zakupu bohatera;
- Bohaterowie: Algorytm ginięcia na następujący:
A = suma bazowego (pełnego) pancerza wszystkich statków, które zostały zniszczone w danej turze
B = suma bazowego (pełnego) pancerza wszystkich statków biorących udział w walce w danej turze
Prawdopodobieństwo śmierci dla każdego z bohaterów w walczącej flocie = A/B
Algorytm obliczany jest dla każdej strony walki osobno, co tura;

- Wiadomość po przegranym ataku: Treść uzupełniono o nazwę zniszczonej floty, koordynaty, na których nastąpiło zniszczenie floty z
nazwą (jeśli jest to wyspa i posiada nazwę) oraz nazwa właściciela wyspy/złoża, jeśli ta wyspa/złoże ma właściciela;

Dodano:
- Magazyn: Informację o maksymalnej obecnej pojemności danego surowca.
- Latająca Forteca:
* Możliwość anulowania naprawy pancerza,
* Poprawiono czas naprawy modułu,
* Jeśli jest aktywna naprawa a dojdzie do kolejnego zniszczenia pancerza bez utraty modułów to po skończonej naprawie ilość pancerze nie jest = 100%,
* Jeśli w czasie walki trwa naprawa modułów i któryś z naprawianych modułów ulegnie zniszczeniu to z kolejki naprawy znika ten moduł,
* Zniszczenie wszystkich modułów pancerza, albo zniszczenie fortecy powoduje usunięcie naprawy z kolejki,
* Licznik całkowitego czasu naprawy pancerza wraz z informacją o ilości naprawianych modułów i czasie naprawy każdego z nich;

Tessa 
SuperMen

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 11:26   

na już...ładnie...
zobaczymy jak się sprawdzi jak to wypróbuję...
i dlaczego skoro o herosach mowa nie mogę opuścić wyspy na której zostali skremowani???

AdminGry 
SuperMen
Administracja

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 11:37   

Bo oni tam są nadal tylko hmmm w innej postaci :) . Nie straciłaś ich na dobre jak jednostki ale są w takim stadium nie używalności, ale teoretycznie nadal są.

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 12:02   

ile to jest 10%? ile ma kosztować heros do ożywienia....bo widzę chyba starsza wersję...

AdminGry 
SuperMen
Administracja

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 12:08   

10% ceny zakupu bohatera, czyli jak np. bohater kosztował 120KG to wskrzeszenie wynosi 12KG itp.

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 12:16   

nie kotku...kosztował 280 KG...
pytanie....
kto może pożreć białego tygryska...za takie głupoty

AdminGry 
SuperMen
Administracja

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 12:26   

Tesso to był przykład hipotetyczny. Pokazałem tylko co miałem na myśli w sprawie 10% ceny zakupu.

max987 
SuperMen

Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 18:12   

AdminGry napisał/a:
- Wiadomość po przegranym ataku: Treść uzupełniono o nazwę zniszczonej floty, koordynaty, na których nastąpiło zniszczenie floty z nazwą (jeśli jest to wyspa i posiada nazwę) oraz nazwa właściciela wyspy/złoża, jeśli ta wyspa/złoże ma właściciela;

A co z uzupełnieniem o
- ilość straconych pkt strukturalnych ???
- rodzaje utraconych statków ??
- rodzaje statków wroga (tego pewnie nie dacie...)?
______

Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Wto 09 Sie, 2011 00:15   

cyt. Tessa''Wysłany: Dzisiaj 12:02
ile to jest 10%? ile ma kosztować heros do ożywienia....bo widzę chyba starsza wersję...''

pytanie zadałam niezrozumiale...
pytałam z jakiej kwoty KG te 10% jest liczone ponieważ admirał i generał jest martwy i ja nie widzę jaka jest cena ich zakupu
widzę tylko 280KG potrzebnej do ożywienia

Andre 
SuperMen

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 13:10   

Tessa:

Wersja 1.59.5 zgodnie z zapowiedzią weszła w życie w dniu dzisiejszym.
Wczoraj widziałaś jeszcze dotychczasowe koszty. Od dziś, koszt wskrzeszenia bohatera wynosi 1/10 kosztu jego zakupu.

max987:

Nie planujemy dodawać dalszych informacji do raportu przy całkowicie zniszczonej flocie.

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 13:40   

dziękuje Andre...140 KG to nie 560KG...
chce wreszcie opuścić tą wyspę na której straszą duchy...

max987 
SuperMen

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 16:08   

Dziękuję Andree za odpowiedź,
może jednak uda się Was jakoś przekonać, iż wiadomość o straconych pkt strukturalnych i chociaż rodzaje statków (może być bez ilości) niezwykle by pomogła w identyfikowaniu utraconej floty.
Jak na razie muszę przetestować Wasze zmiany które weszły w życie.

[ Dodano: Sro 10 Sie, 2011 18:34 ]
Na dowód, że nawet w czasach starożytno tauryjskich występowały informacje o flotach wroga, które zniszczyły inną flotę przytoczę część opisu LFki:
Cytat:
‘Pamiętam, że najpierw ujrzeliśmy cień, a nasze fregaty niknęły w nim jakby były tylko niewielkimi myśliwcami. Później poczuliśmy, jak przez powietrze przepływa zgromadzona energia wielu Kryształów, błękitne rozbłyski rozdarły niebo, a do naszych uszu doszedł trzask, szum i gruby, basowy grzmot. I wtedy, nagle ją zobaczyliśmy. Wyglądała jak olbrzymie, leżące na boku jajo najeżone sensorami i działami, błyskające tysiącem świateł. W części dziobowej spoczywała zaś nasza zagłada – Superdziało. I była to ostatnia rzecz, jaką ujrzeli przed śmiercią nasi żołnierze’.

Słowa "ujrzeli przed śmiercią Nasi żołnierze" jasno wskazuje, że jednostki zostały zniszczone przez LFke, a mimo to informacja co było powodem tego zniszczenia dotarła do właściciela Floty (Ythepa Amortoza).

Czyli więc można było takie informacje pozyskać, czemu więc nie możemy My ich otrzymywać???
______

Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Sob 13 Sie, 2011 23:39   

opuściłam nareszcie wyspę z duchami herosów... koszt 140 KG...to naprawdę niewiele by zapomnieć , ze zginęli...
ale powiedzcie mi dlaczego po ożywieniu ich mają 2poz mniej...
będąc na 28 lvlu i spadek na 26 to jest ...hmmm.../wpisz moje ulubione słowo w tej grze/...
przeciez walczyli do konca.....powinni mieć doliczone pkt z ostatniej walki...a nie mają ...dlaczego?
dla mnie to jest logiczne.....ale moja logika jest inna niż Andre

to nie moja gra...i ja swoją logikę mogę sobie wsadzić w ....... i do kosza...

[ Dodano: Sob 13 Sie, 2011 23:48 ]
Andre...powiedz mi na co ... mi herosi ...
coś Ci powiem...Ci herosi nie są mi potrzebni do niczego... to tylko kwestia zrezygnowania z
zabawki..i ja tak zrobię

John_B 
SuperMen

Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 07:20   

o spadku poziomów bohaterów kiedyś była dyskusja, przegrali więc mają mniejszy poziom - dodatkowa adrenalina albo zachęta by nie wystawiać bohaterów do walk, których wynik jest nieprzewidywalny :-)

Tessa 
SuperMen

Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 11:46   

to nie tak, że wynik jest nieprzewidywalny...
ja powiedziałabym inaczej...nie warto wystawiać do takiej walki, kiedy z flotą leci duża osłona z drewna /setki tys/bo wtedy spadek pancerza jest bardzo duży w pierwszej turze kiedy ginie flota drewniana, a to zazwyczaj dotyka boleśnie herosa...

http://img838.imageshack....owniczka111.jpg

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Gra Tauri World - zapowiedzi i wieści » Wersja 1.59.5 (wycofana)
Idź do strony: 1 2   » 
Odpowiedz do tematu