zdaje się że równocześnie z "konserwacją" wprowadzono nowe ceny na aukcjach. szkoda tylko że nie było konsultacji na forum.
mam wrażenie kolejnych zmian starego systemu szpiegowania: więcej efektów pozytywnych oraz więcej opcji. przypominam jednak że kontrwywiad graczy niebieskich miał mieć poziom zero bez względu na poziom technologii.
obecne wyniki szpiegowania tego samego niebieskiego od miesięcy gracza:
- szpieg został złapany - NEGATYW
- akcja nie powiodła się, szpieg wraca bezpiecznie - NEGATYW
- akcja powiodła się, szpieg wykradł surowce ale sam poniósł śmierć - NEGATYW podwójny, nie dość że szpieg poniósł śmierć to jeszcze zmniejszyła się ilość zasobów na wyspie!!
- szpieg wykradł surowce, wraca bezpiecznie - jedyny POZYTYW
potestuję sobie jeszcze i sprawdzę co w trawie piszczy. czy zamiast poprawiać to wynaturzenie nie było by lepiej naprawić szpiegowanie raz a dobrze zgodnie z pracami senatu?
przypominam... szpiegowanie zostało POPSUTE w sierpniu i od tego czasu walczymy o naprawienie założeń a nie o drobne naprawy munduru szpiega.
sierpień, wrzesień, październik, listopad i za pasem grudzień...
Wysłany: Wto 29 Lis, 2011 17:28
Zasady działania szpiegowania nie były jeszcze zmieniane na serwerach T1/T2/T3.
W międzyczasie mogły co najwyżej zmienić się treści niektórych komunikatów w wiadomościach.
Zmiany proponowane przez Senat okazywały się niejednoznaczne i wymagały wielu uściśleń. Spójnie i wyczerpująco zostały sformułowane dopiero w zeszłym tygodniu.
W ciągu ostatnich kilku dni modyfikacje te zostały wprowadzone na nasz zamknięty serwer testowy i w tym tygodniu rozpoczniemy ich testowanie. Naprawdę chciałabym przynieść dobre wieści, ale nie potrafię jeszcze podać konkretnej daty zakończenia tych testów.
Na razie są to ostrożne szacunki, nie oficjalna zapowiedź, ale o ile nie pojawią się nieprzewidziane trudności, zaprojektowane przez Senat Tauri szpiegowanie może ujrzeć światło dzienne w drugim lub trzecim tygodniu grudnia.
Przypominam, że niniejszy temat nie nie dotyczy szpiegowania.
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011 10:56
Max, zadanie może krążyć przez szereg dni między wewnętrznymi testami a zespołem programistów, do czasu aż funkcja działa zgodnie z wytycznymi.
Na pewno przekażę informację, gdy zmiana będzie przetestowana i gotowa na wdrożenie w najbliższej poprawce gry.
jakoś nie przypominam sobie by "nowa logika Andre" odnośnie szpiegowania "krążyła rzez szereg dni między wewnętrznymi testami a zespołem programistów, do czasu aż funkcja działa zgodnie z wytycznymi"
została wprowadzona szybko i to pomimo naszych wyraźnych sprzeciwów.
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011 12:39
John, nie przypominasz sobie, ponieważ nie widziałeś jak to się odbywało, tak jednak było.
Działanie było poprawne i zgodne z opisem. Później okazało się, że pojawiają się problemy z wiadomościami, których w wewnętrznych testach nie zaobserwowano.
Julio to dlaczego ten "szereg dni między wewnętrznymi testami a zespołem programistów, do czasu aż funkcja działa zgodnie z wytycznymi" doprowadził do wypuszczenia takiego bubla i oburzenia graczy?
od zapowiedzi wprowadzenia nowych zasad szpiegowania do ich faktycznego wprowadzenia upłynęło dwa tygodnie a opinie graczy były cały czas negatywne. nic nie powstrzymało Andre od narzucenia nam szpiegowania, którego teraz nijak nie idzie naprawić.
z tego co pamiętam pisaliśmy że szpiegowanie powinno zostać naprawione z najwyższym priorytetem...
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011 13:54
Problemy ze szpiegowaniem brały się z trzech czynników:
- zmiana założeń na dużo bardziej losowe, co nie odpowiadało doświadczonym graczom
- nie dość szczegółowe treści wiadomości, które zostały uzupełnione w późniejszym czasie
- kilka błędów pojawiających się wyłącznie na serwerach produkcyjnych
Przypuszczam, że od opublikowania ostatecznej wersji szpiegowania do ich wprowadzenia, także upłynie około 2-3 tygodni. Zwracam jedynie uwagę, że opisywanie wszystkich przypadków i rozmowy z Senatem Tauri na temat tego, jak dokładnie ma działać szpiegowanie, tak aby gracze byli z niego zadowoleni, zakończyły się dopiero 24 listopada.
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 01:44
Cytat:
(...)Zwracam jedynie uwagę, że opisywanie wszystkich przypadków i rozmowy z Senatem Tauri na temat tego, jak dokładnie ma działać szpiegowanie, tak aby gracze byli z niego zadowoleni, zakończyły się dopiero 24 listopada.
...no tak...., prawie zapomnieliśmy, że we wprowadzaniu zmian z których gracze są niezadowoleni, bądź im zgoła przeciwni, jesteście znacznie szybsi i skuteczniejsi.......
...nie mówiąc już o kasowaniu ...., od surki po floty.....
_________________ "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej tam Prosiaczka nie było."
A. Milne
ŹDŹBŁO - łatwo dostrzegalny przedmiot w oku bliźniego, oraz trudno wymawialny wyraz dla obcokrajowca.... .
Ostatnio zmieniony przez Kazu_G Nie 04 Gru, 2011 01:51, w całości zmieniany 1 raz
też mam takie raporty co do szpiegowania wysyłałem szpiegów z 8 wyspy wszyscy polegli po 24 minutach szkolenia następnych i w końcu wpadł raport poruszających się flot ale szpieg poległ,czyli i tak dał mi pełne dane
No właśnie jak długo będziemy jeszcze ponosić koszty wytrenowania nowego pokolenia szpiegów po udanych wyprawach szpiegowania?
na t1 gdzie są gracze z zaawansowanymi technologiami szpiegowania i kontrwywiadu i wysokim lv budynku wywiadu to i może
ale
na t3 gdzie tylko niektórzy mogli sobie na to pozwolić powinno być rzadkością natomiast utrata szpiega ma miejsce za każdym razem choć wynik szpiegowania jest zadowalający
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 13:41
Przeczytajcie uważnie...
To MNIE próbowano szpiegować...
A ja nawet nie wiem o którą wyspę idzie...
Przecież jeśli mój kontrwywiad zadziałał, to chyba sztab wie gdzie?
Bo kompletnych debili nie biorę do swojej armii...
Z nimi jak w Sparcie czyniono czynię...
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
No właśnie jak długo będziemy jeszcze ponosić koszty wytrenowania nowego pokolenia szpiegów po udanych wyprawach szpiegowania?
[...]
Muszę Ciebie Elu zasmucić, gdyż w nowym "programie szpiegowania" także będą ginąć, nawet po zrealizowanej misji, ale będzie to tylko w 2 przypadkach:
Jednostka szpiegująca jest zniszczona, gdy zostaną spełnione warunki:
- szpiegowanie będzie nieudane, przez jednostki kontrwywiadu Gracza Szpiegowanego;
lub
- szpiegowanie powiedzie się, ale poziom techniki Gracza Szpiegowanego jest równy lub większy od poziomu techniki Gracza, który wysłał jednostkę szpiegującą.
[ Dodano: Pon 05 Gru, 2011 11:10 ]
A co do raportów z złapanego statku szpiegowskiego:
Cytat:
Tauri Wykryto aktywność statków zwiadowczych 2011-12-05 11:05:27
Wykryto aktywność wrogich statków zwiadowczych w pobliżu wyspy ... (xxx,yyy). Możemy zabezpieczyć wyspę przed infiltracją, uaktywniając większą liczbę Jednostek Kontrwywiadowczych (w budynku Wywiad). Ponadto, przebadanie wyższych poziomów techniki wywiadu i kontrwywiadu w Laboratorium (o ile jest to możliwe) pozwoli nam skuteczniej bronić się przed wrogimi działaniami wywiadowczymi.
Fakt, brak tu informacji o planecie na jakiej było zdarzenie...
Ale i tak nie jest źle...
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Ostatnio zmieniony przez max987 Nie 04 Gru, 2011 16:08, w całości zmieniany 1 raz