Wysłany: Pon 05 Gru, 2011 12:56
Max, chciałam tylko zwrócić uwagę, że zgodnie z dokumentem opisującym założenia szpiegowania, który zatwierdziłeś:
Cytat:
jednostka jest zniszczona, gdy zostaną spełnione oba warunki - szpiegowanie będzie nieudane i poziom techniki na szpiegowanej wyspie jest równy lub większy od poziomu techniki gracza, który wysłał jednostkę.
Zgodnie z dokumentem, nie zdefiniowaliśmy innych przypadków w których szpieg/statek zwiadowczy będzie niszczony.
Reguły szpiegowania - w. 3.8
Działanie szpiega, statku zwiadowczego, kontrwywiadu i balonu szpiegowskiego
Odpowiedzi na wątpliwości związane z wersją 3.6:
2. PYTANIE: - strona 2:
"Szpiegowanie niezrealizowane (sytuacja możliwa tylko dla szpiega lub statku zwiadowczego):"
Jednostka jest niszczona."
- natomiast na stronie 3 w opisie szpiega czytamy:
"Szpieg ginie, jeśli zostaje powstrzymany przez kontrwywiad i jednocześnie poziom techniki na szpiegowanej wyspie jest równy lub większy od poziomu techniki gracza, który wysłał szpiega. W przeciwnym razie, szpieg powraca na swoją wyspę."
ODPOWIEDŹ: W każdym wypadku jednostka jest zniszczona, gdy zostaną spełnione oba warunki - szpiegowanie będzie nieudane
i
poziom techniki na szpiegowanej wyspie jest równy lub większy od poziomu techniki gracza, który wysłał jednostkę.
Racja, Julio, miałem błąd w moich notatkach (i / lub). spełnione muszą być oba warunki, a nie jeden z dwóch...
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Mamy nowe szpiegowanie, a i owszem podoba mi się na T1 tam gdzie mam wysoki poziom technologii ...
ale jestem też na serwerze T3
i to co napisze dotyczy całkiem nowych graczy co jeszcze posiadają ochronę na nowym koncie
świeżutki gracz wypuścił się dzisiaj na jedną z moich wysp na T3 z misją atakuj, śmiech mnie ogarnął , sojusznicy śmieli się ze mnie że mi się pretendent trafił, może zalotnik
skubnął trochę energii, której nota bene i tak mam dostatek .... ale
ja weszłam na jego wyspę, komunikat że gracz pod ochroną, dwie opcje do wyboru transport ... choć nie wiem czego oraz wyślij wiadomość ... zbyt duży wysiłek po tym jak jeszcze nie przestałam się śmiać ...
ale weszłam w swój wywiad, wprowadziłam koordynaty tej wyspy z której do mnie przyleciał i wysłałam szpiega z misją ukradnij surowce z wynikiem pozytywnym dla mnie
proszę więc o udzielenie odpowiedzi jaka to ochrona dla świeżaka?
[ Dodano: Sob 14 Sty, 2012 08:07 ]
po tym jak głupol wczoraj wybrał się jeszcze raz na mnie i na moją sojuszową koleżankę nie mam żadnych skrupułów...
świeżakowi utrata floty farmiacej i surowców powinna dać do myślenia
powinien pomyśleć następnym razem gdzie się wypuszcza
myślenie nie boli
podobno
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Szpieg pochodzący z wyspy xxx (xxx,xxx) na planecie X po dotarciu na wyspę (xxx,xxx), należącą do gracza X ukradł surowce w ilościach:
Drewna Metalu kryształu Energii
x x x x
Szpieg powraca cały i zdrowy po wypełnieniu misji. Przebadanie wyższych poziomów techniki wywiadu i kontrwywiadu w Laboratorium (o ile jest to możliwe) pozwoli nam zwiększyć skuteczność naszych działań wywiadowczych.
wygląda wszystko ok tylko jak szpieg wrócił na wyspę to w magazynie nie przybyło surki to po co te szpiegowanie chodzi o T3
odpowiadałam już RYSZARDOWI, że szpieg nie dźwiga już złodziejstwa na plecach
ale w momencie dokonania czynu niegodnego ów czyn w magazynach gości
Scott Taylor
i już nie wiem lecą czy nie lecą, a może stanęły pośrodku dla zmyłki,
( chociaż ja osobiście wiem, że lecą )
Scott Taylor