witam
gram od kilku dni i jeszcze wiele rzeczy jest dla mnie niejasnych
moglby mi ktos wytlumaczyc w jaki sposob moge wyslac flote, czy musze miec do tego celu platforme?
mam kilka statkow i nie potrafie nic zrobic, nawet utworzyc floty, po prostu tylko sa i nic poza tym
pozdrowka
Po lewej stronie masz panel, na którym wybierasz "informacje o flotach". Tam klikasz w zakładkę "stwórz flotę". wybierasz jednostki, nazywasz flotę i gotowe. Teraz wystarczy przejść do widoku mapy i wysłać flotę do boju :)
Ps. Jeśli chcesz aby cała walka zakończyła się zwycięstwem, to w skład floty muszą wchodzić transportowce a na nich jakieś jednostki lądowe.
dzieki wielkie za rade :)
jakos umknelo mojej uwadze to co po lewej na tej zakladce, skupialem sie wylacznie na glownym ekranie
juz chyba wzrok nie taki...;p
Kto mi wyjaśni dlaczego po wysłaniu rafinerii na dodatkowe złoża surowców z misją wydobywaj. Wraca ona pusta i mało tego ponownie już nie można jej wysłać bo znika z wykazu.
Wysłany: Pon 12 Lip, 2010 13:18
na 1 wyspe przypada 1 złoże
najpierw flota z rafinerią leci z misją stacjonuj(zajmujesz złoże)
potem zawracasz flote i znów wysyłasz z misją wydobywaj i jest wszystko ok, potem czekasz aż się zapełni i wróci z surką
Ostatnio zmieniony przez RafulsoN Pon 12 Lip, 2010 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Tak ja zrobiłem. Każda moja wyspa ma jedne dodatkowe złoże surowców. Po wysłaniu tylko jednej rafinerii na to złoże z misją "wydobywaj" w wiadomościach mam takie informacje "trwa wydobycie". Druga wiadomość to "powrót" i w niej mam informację, że nie dostarczyła żadnych surowców mimo, że zasoby są nie wyczerpane.