Może ktoś mi wyjaśnić jak wyglada sprawa ze szpiegowaniem?
Bo wysyłam statki ze szpiegowaniem i wszystkie giną. Np wysłałem 10 statków i 100 chłopa no i napisało że akcja sie nie powiodła. Może ktoś napisze jakie są zasady szpiegowania. Jak to jest z tym kontrwywiadem itd.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 606 Skąd: Polska
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 20:30
ale czym szpiegujesz?
sa dwie opcje:
1. Jednostka zwiadowcza (jest to statek) - przeciwnik widzi że szpiegowałeś, skuteczność uzależniona od różnicy w technologi szpiegowskiej twojej i szpiegowanego
2. szpieg - bardziej pewna forma szpiegowania, posiadając budynek "Centrum wywiadu i kontrwywiadu" są przedstawione cztery zakładki:
jednostki kontrwywiadowcze - służą do obrony przed szpiegami, czym masz ich więcej tym lepiej jesteś broniony przed szpiegami (zasada jest prosta ilość jednostek kontrwywiadowczych +poziom techniki szpiegowskiej vs. szpieg wroga i jego poziom techniki szpiegowskiej)
szpiegów - zakładka z której możesz wysyłać własnych szpiegów (uwaga aby wysłać szpiega trzeba go najpierw wyszkolić) szkolimy szpiega klikając przycisk "trenuj"
Balony szpiegowskie - aby móc szpiegować floty innych graczy potrzebujesz jeszcze budynek balonów szpiegowskich jak i sam balon
Rozkazy szpiega - w tej zakładce posiadasz informacje o możliwych rozkazach do wykonania przez szpiega (uwaga: odpowiednie rozkazy mają wymagania w określonym poziomie techniki szpiegowskiej)
mam jedno pytanie jkim cudem gracz miał na jednej wyspie 4 szpiegów ? wszyscy zostali zlapani na mojej wyspie . jakis blad wkradł sie do gry czy tez moze gracz ma jakies przywileje i maich po 4 a nie tak jak ci co wykupia bonus po 3 ?
_________________ CHMS
63 dni chwały. . .
Manum Auxilii
Jaki jest obecnie maksymalny poziom technologii szpiegowskiej?
[ Dodano: Sro 16 Mar, 2011 20:40 ]
Ekhmm, czy na tym forum jest osoba która mogłaby mnie oświecić w powyższej kwestii?
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 01:00
Znajoma wiewiórka, dosyć głosno szeleszcząc zeszłoroczymi liściami pod krzakiem leszczyny, szepnęła niechętnie coś niewyraźnie... ale chyba coś, o jednym takim co widzi poziom 32...
I ta sama wiewiórka szeptała , że podczas badania owego poziomu zdąży począć i urodzić potomstwo
_________________ GB&BG
----------------------------------------
"Niezależnie od tego, jak wielki jest
twój sukces, czy jak tragiczna klęska,
mniej więcej miliard Chińczyków ma
to głęboko... "