Kiedyś pojawiło się na forum pytanie które zadał użytkownik waldko do jakich celów została wprowadzona misja transportuj, która pojawia się po rozwinięciu listy misji podczas wysyłania floty .
Przeszukałam wszystkie tematy forum dotyczące flot, jednostek ale odpowiedzi na jego pytanie nie znalazłam, tak jak nigdzie nie znalazłam opisu tej misji.
Pytanie: Co to jest misja transportuj dla floty, dla jakich jednostek można ja wykorzystać i co można wysyłać przy użyciu tej misji?
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Wto 24 Maj, 2011 05:46, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 06:03
3.03.2011 zadałam pytanie kiedy trnsportowce beda przenosić surke, a nie tylko wojska ladowe Andre odpowiedział, że jutro da odpowiedź...
to link gdzie to napisał...
http://www.tauriworld.pl/...ighlight=#10933
ale nie zauwazyłam odpowiedzi...jezeli ktos widział to prosze o odesłanie mnie do niej...
zamierzeniem programistów było, by mozna było przenosić surkę z wyspy na wyspę transportowcami, ale nie doszło to do skutku z niewiadomych przyczyn...
Tesso to jest link do postu waldko na który też nie było odpowiedzi
http://www.tauriworld.pl/...ighlight=#11431
w przypadku tego postu nawet nie było jakiejkolwiek reakcji.
1. zamierzenia programistów nie specjalnie mnie interesują dlatego, że ja sypanej kawy nie pijam i fusów u mnie nie uświadczysz ....
2. coś co jest niedostępne powinno być jakoś w grze oznaczone, tak jak w programach komputerowych - niepodświetlona opcja czyli szara - niedostępne
3. przy dużych odległościach użycie floty tragarzy jest pozbawione logiki.....
4. skoro transportowce mogą przewozić surowce z wyspy pokonanego dlaczego nie mogą robić tego pomiędzy moimi i sojuszniczymi wyspami
Scott Taylor
Przepraszam, jestem pewien że odpowiadałem na to pytanie już wiele tygodni temu.
Nie planujemy umożliwiać transportu surowców za pomocą statków - transportowców. Do tego mają służyć opcje handlowe dostępne w budynku Gildii Handlowej.
Uzasadnienie fabularne:
Przy okazji zdobywania łupów żołnierze-piloci zawsze się czymś obłowią, a transportując surowce między koloniami nic z tego nie mają, co skłania ich do korupcji i rozboju.
W przeszłości znane były przypadki zaginięcia całych konwojów, stąd władze kolonii podpisały pakt na mocy którego wyłącznym dystrybutorem dóbr między koloniami jest Gildia Handlowa.
Czemu więc służy misja transportuj wymieniona na liście?
Scott Taylor
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 14:21
nie wiem Andre dlaczego Ty zawsze jesteś przeciwko fajnym pomysłom...
jeżeli nie transportowce tylko handlarze to może by się przydało zwiększyć im prędkość bo ci handlarze maja powiązane nogi...
można się zaczekać zanim coś doniosą na wyspę co jest kilkanaście godz od drugiej wyspy
btw
myślę Andre, że Ty powinieneś mieć obowiązek gry przynajmniej 2 godz dziennie, może wtedy byś nas zrozumiał...
Do szybkiego transportowania istnieje opcja Transferu Natychmiastowego.
Misja transportuj służy do przesłania jednostek lądowych, po ich wyładowaniu flota sama powraca na wyspę, z której wyleciała (w odróżnieniu od misji Stacjonuj).