Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Wprowadzenie do gry TauriWorld » FAQ - pytania często zadawane » Algorytmy obliczania premii procentowych Poprzedni temat :: Następny temat
Algorytmy obliczania premii procentowych
Autor Wiadomość
Andre 
SuperMen

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 16:07   Algorytmy obliczania premii procentowych

W odpowiedzi na prośbę użytkowników przygotowaliśmy listę listę algorytmów służących do obliczania wartości wszystkich występujących w grze rodzajów premii procentowych, modyfikujących parametry w grze.

Przepraszam za opublikowanie pierwszej, dość surowej, roboczej wersji, która mogła nie prezentować wszystkich zależności w sposób dokładny i w pełni zrozumiały. Natychmiast po zredagowaniu dokumentu udostępnimy go ponownie.

Tessa 
SuperMen

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 17:16   

jestem humanistką...po raz pierwszy gram w grę w której trzeba mieć umysł ścisły, by skonfigurować flotę do ataku...
przyjdzie mi zatem zapewne zdać się na moja kobiecą intuicję, a algorytmy procentowe zostawić tym co się na nich znają...
Ostatnio zmieniony przez Tessa Sro 20 Lip, 2011 17:22, w całości zmieniany 2 razy  

Andre 
SuperMen

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 17:21   

Każda gra opiera się na liczbach. Ich znajomość nie jest niezbędna do grania (jak dotąd sporo osób grało i wygrywało bitwy bez ich znajomości).

Jeśli jednak się chce przewidywać dokładne wyniki, trzeba niestety zastosować matematykę - gracze sami o nią prosili.

Tessa 
SuperMen

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 17:24   

cieszę się Andre, że chociaż raz dostali to o co prosili...

[ Dodano: Sro 20 Lip, 2011 17:46 ]
jedno jest tylko dla mnie już dzisiaj pewne /sprawdziłam na własnej skórze/
i to nie znając się na algorytmach... jeżeli ktokolwiek z Was chce mieć herosa do ataku to jest to zakup jednorazowego użytku tak jak papier toaletowy...używasz do jednego ataku i znowu kupujesz nowego...a czasem potrzebne są 3 wloty na wyspę...

Andre 
SuperMen

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 18:48   

Pracujemy nad tym, aby herosi nie ginęli jak muchy, a tylko po zniszczeniu znacznej liczby statków. Dodatkowo, pracujemy nad stałą i bardzo konkretną obniżką kosztów ich wskrzeszania.

Zmiany na tym polu nastąpią bardzo niebawem - dalszą dyskusję o ginięciu bohaterów proponuję przenieść do tego tematu: http://www.tauriworld.pl/...t1751.htm#15521

John_B 
SuperMen

Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 16:31   

to co piszesz to cieszy.

niestety jak wyglądają nowe algorytmy to pewnie przekonamy się w grze, bo pewnie nikt ich nie testował a dopiero w praktyce można ocenić założenia

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Wprowadzenie do gry TauriWorld » FAQ - pytania często zadawane » Algorytmy obliczania premii procentowych
Odpowiedz do tematu