W odpowiedzi na prośbę użytkowników przygotowaliśmy listę listę algorytmów służących do obliczania wartości wszystkich występujących w grze rodzajów premii procentowych, modyfikujących parametry w grze.
Przepraszam za opublikowanie pierwszej, dość surowej, roboczej wersji, która mogła nie prezentować wszystkich zależności w sposób dokładny i w pełni zrozumiały. Natychmiast po zredagowaniu dokumentu udostępnimy go ponownie.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 17:16
jestem humanistką...po raz pierwszy gram w grę w której trzeba mieć umysł ścisły, by skonfigurować flotę do ataku...
przyjdzie mi zatem zapewne zdać się na moja kobiecą intuicję, a algorytmy procentowe zostawić tym co się na nich znają...
Ostatnio zmieniony przez Tessa Sro 20 Lip, 2011 17:22, w całości zmieniany 2 razy
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 17:24
cieszę się Andre, że chociaż raz dostali to o co prosili...
[ Dodano: Sro 20 Lip, 2011 17:46 ]
jedno jest tylko dla mnie już dzisiaj pewne /sprawdziłam na własnej skórze/
i to nie znając się na algorytmach... jeżeli ktokolwiek z Was chce mieć herosa do ataku to jest to zakup jednorazowego użytku tak jak papier toaletowy...używasz do jednego ataku i znowu kupujesz nowego...a czasem potrzebne są 3 wloty na wyspę...
Pracujemy nad tym, aby herosi nie ginęli jak muchy, a tylko po zniszczeniu znacznej liczby statków. Dodatkowo, pracujemy nad stałą i bardzo konkretną obniżką kosztów ich wskrzeszania.