Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 08:07 Wniosek do Administracji
W oparciu o fragment mego postu zamieszczonego w temacie: Pozostałe tematy-Karczma-działanie bonusu inżyniera w dniu 23.10.2011 godz. 09:15
Cytat:
po co mi posty w cztery oczy i dwadzieścia palców
forum jest najwłaściwszym miejscem do dyskusji o problemach
oraz o wielokrotnie podkreślany fakt, że sposób zgłaszania zbiorowych problemów nie może być podciągany pod sposób zgłaszania błędu dla pojedynczego konta
wnioskuję
aby błędy przedyskutowane przez graczy w jakimkolwiek temacie były odbierane przez Administrację właśnie z tych tematów bez zgłaszania na e-mail
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Wniosek odrzucony. Administracja za jedyne źródło zgłaszania problemów, według procedury ( http://www.tauriworld.pl/...osic-vt1705.htm ), uznaje email: tauri-admin@tauriworld.com . Problemy zgłaszane na forum/na PM będą rozpatrywane w drugiej kolejności, przy czym mogą zostać pominięte. Forum służy do dyskusji, a nie do zgłaszania problemów.
W związku z Twoim postem proszę o podanie informacji:
czy zgłaszając błąd zbiorowy należy podawać loginy w grze wszystkich forumowiczów u których na koncie w grze błąd wystąpił?, serwery? wszystkie przeglądarki?, jaki czas?, nazwy planet? koordynaty: ilość dyskutantów x 24 wyspy?
AdminieGry błąd zbiorowy dotyczy serwerów T1, T2, T3, TT? czyli minimum 9 planet, 24 wysp dla każdego dyskutanta czyli dotyczy wszystkich graczy wszystkich trzech serwerów produkcyjnych, dotyczy całej gry na serwerach produkcyjnych.
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Pią 28 Paź, 2011 09:08, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 09:09
owszem Adminie ...służy do dyskusji, ale służy również do dyskusji nad problemami na jakie napotykamy w grze
w e-mailu od jednego gracza problem zostaje olany przez ADM mimo , że błąd jest i powtarza się ..
przykład?
dwukrotnie lub więcej dłuższy czas powrotu floty z ataku...powtarzający się na różnych moich wyspach....zgłoszony na email i co? echo....
a może porozmawiajmy o tym na forum...może to dotyczy nie tylko tylko mojego konta i dlatego ADM ma to w nosie...
problem dotyczy wysp, z których mój atak leci na najbliższe wyspy przeciwnika
proszę innych graczy o wypowiedź na ten temat...
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 09:11
Elu...myślę ,że Julia zajęła tutaj dość jednoznaczne stanowisko...
[ Dodano: Pią 28 Paź, 2011 09:13 ]
John...co to znaczy indywidualny błąd? bo nie rozumiem..
no chyba ,że taki...
''Adminie zaginęła mi flota'''pomóż mi ją znaleźć...
ja też takie pisałam i różne inne..i zawsze spotykałam się wtedy ze zrozumieniem mojego problemu /przynajmniej od kiedy jest biały tygrysek/
ale mnie chodzi o coś innego...
Ostatnio zmieniony przez Tessa Pią 28 Paź, 2011 09:20, w całości zmieniany 1 raz
Tesso najpierw ustalmy w jaki sposób należy postępować z błędem, który występuje u wszystkich graczy, niekoniecznie jednocześnie ale zdarza się każdemu.
Bo sposób który ustaliła sobie Administracja jest sposobem dla błędu indywidualnego konta.
Ja chce ustalić jakie postępowanie zastosować w przypadku błędu globalnego!.
Scott Taylor
Tessa, tak to miałem na myśli i podobne przypadki...
Ela, masz rację - w sprawie wadliwego działania bonusów potrzebne było zaangażownie kilku osób, jeśli błąd zostanie naprawiony to tylko dzięki graczom.
_________________ "Albania to był raj..."
Ostatnio zmieniony przez John_B Pią 28 Paź, 2011 09:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 09:22
1. Temat na forum z pytaniem czy u innych błąd się objawił
2. Dyskusja o okolicznościach.
3. Wniosek do Senatu by się tym zaopiekował.
4. Senat zgłasza i pilotuje.
5. Oficjalne info od Administracji o przyjęciu informacji o błędzie.Info w temacie o błędzie.
6. Temat zamknięty. Czeka na odpowiedź Administracji o terminie wprowadzenia poprawki eliminującej.
Myślę że musiałby zostać utworzony osobny dział "Dyskusja o przypadłościach"
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 09:28
Ela napisał/a:
[b]Tesso najpierw ustalmy w jaki sposób należy postępować z błędem, który występuje u wszystkich graczy, niekoniecznie jednocześnie ale zdarza się każdemu.
Elu...by ustalić błąd globalny potrzebna jet dyskusja kilku graczy którzy starają się ten błąd sprawdzić na swoim koncie
potem dopiero możemy rozmawiać dalej..
kto z dyskutantów będzie prosił Senat o zgłoszenie tego jako błąd?, chociaż wydaje mi się nawet to pytanie nie na miejscu bo senatorowie są jednymi z dyskutantów, a i tak po tych wielu nieprzyjemnościach to może zostanie nas 40 zapaleńców do dyskusji!
czekam na odpowiedź Najstarszego senatora czy zgodzi się pilotować nasze problemy w temacie błędów gry bo na odpowiedź AdminaGry to nie liczę a nawet jak będzie to i tak nie pójdzie nam na rękę.
Scott Taylor
Bo ma doświadczenie w obsłudze forum i takich zatraceńców jak my
Scott Taylor
Elu, wystarczy 1 zgłoszenie zawierające konkretne informacje od 1 gracza. Oczywiście w wiadomości może dodatkowo pojawić się informacja że błąd pojawił się także u innych osób i w różnej konfiguracji "sprzętowej" (przeglądarka, świat itp)
Tesso - zgłoszenia indywidualne nie są ignorowane, mogą to potwierdzić spokojnie gracze których zgłoszenia zostały naprawione.
Zauważyłeś Adminie, że my jak rozmawiamy o błędach w grze nie pytamy z jakiej przeglądarki korzystasz
Mnie nie interesuje przeglądarka, ja pisze, że coś się zachowuje tak i tak, jak inny gracz napisze, że u niego też jest tak to mnie jego przeglądarka nie interesuje, interesuje mnie problem
Scott Taylor