Owszem Tesso, ale każda KOALICJA byłaby porozumieniem między konkretnymi dwoma Sojuszami, jak więcej KOALICJI, to więcej wspólnych wątków na Forum Sojuszu.
Tak bym to widział....
Co Wy na to ?
Elu, zależy jeszcze z kim się współpracuje... Niektóre pakty / układy nie są pomocne, ale niektóre są niezastąpione i nieocenione....
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
jak ktoś chce się na rozmowy koalicyjne umawiać może to robić na spikerii przypomnę tylko historie sprzed roku kiedy to kilka sojuszy zjednoczyło się przeciw wspólnemu przeciwnikowi w jakim miejscu się umawiali
_________________ Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Pią 30 Gru, 2011 22:45
max987...
zazwyczaj na serwerze są dwie koalicje...i koalicja to nie dwa sojusze...
to podział sojuszy na serwerze, a jaki będzie ten podział to zależy od dyplomacji...
koalicja nie ma nic wspólnego z Forami sojuszowymi..
kontakt pomiędzy sojuszami pozostaje tylko i wyłącznie na drodze dyplomacji
dlatego w koalicjach dyplomacja odgrywa tak bardzo istotną rolę...
_________________ ''wielka sława to żart, książę błazna jest wart, złoto toczy się w krąg, z rąk do rąk, z rąk do rąk''
Tesso, piszesz o finale prac dyplomatycznych, ja o poszczególnych pracach jednego Sojuszu...
Masz rację, pojawią się dwa obozy, max 3 liczące się w dalszych rozgrywkach, wszystkie przeciwne i konkurujące ze sobą o pozycje i możliwości ...
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Wysłany: Sob 31 Gru, 2011 11:33
Ja to widzę (na razie ) w ten sposób :
1/ koalicja - widoczna w opisie Sojuszu
2/ współdzielone Forum - na zasadzie np. jednego wspólnego wątku
3/....to bardzo "wstępna" propozycja - trzeba gruntownie przemyśleć. Żeby np. zapobiec sytuacji gdzie powstają 2 koalicje nieatakujące sie nawzajem i pilnujące tylko status quo... .
Ogólnie - pomysł "rozruszania" dyplomacji, zwiekszenia funkcjonalności PONów (które teraz są tylko przeszkodą w działaniu Sojuszy) jest jak najbardziej wart rozważenia.
PS. Co do "czatu".... ....prośby o uczynienie go funkcjonalnym padały juz wtedy, gdy zaczynałem grę (czyli dawno ). Jak na razie - to wołanie skierowane w przestrzeń....
_________________ "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej tam Prosiaczka nie było."
A. Milne
ŹDŹBŁO - łatwo dostrzegalny przedmiot w oku bliźniego, oraz trudno wymawialny wyraz dla obcokrajowca.... .
Ostatnio zmieniony przez Kazu_G Sob 31 Gru, 2011 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Przydało by się również odznaczyć jakoś graczy z sojuszu z którymi mamy PON. Sojuszników mamy na niebiesko, wrogów na różowo, resztę na biało a np. ludzi z sojuszy z którymi mamy pon na Zielono aby jakoś się odznaczali.
A koalicje to może być dobry pomysł tylko trzeba ją dobrze przemyśleć i zrobić raz a porządnie żeby potem znów nie zmieniać w czasie gry.
A ja w dalszym ciągu mam mieszane uczucia do tych koalicji
żeby to nie było jak z kupowaniem tych mocnych jednostek na targu
żeby znów nie powstał jakiś ogromniasty pakt co postrach na tauri wywoła, reżim, i jeszcze mi coś przyszło go głowy ale ....
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Sob 31 Gru, 2011 15:42, w całości zmieniany 1 raz