Wysłany: Pon 28 Lis, 2011 10:55 Skrócenie czasu walki
Czy jesteście za skróceniem czasu walki (tak aby tura walki trwała mniej niż 5 minut), a jeśli tak, to czy każdej tury, czy np. warto byłoby uzależnić czas trwania tury walki od rodzaju jednostek, biorących w niej udział?
jestem przeciw skracaniu czasu walki z prostej przyczyny - 5 minut nie jest zbyt długie na jedną turę a z drugiej strony pozwala na przykład na dołączenie floty w trakcie walki - skrócenie tego czasu jest nie pożądane w punktu widzenia strategii.
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011 12:55
Hmmm.... świetny pomysł !!!
Wprowadźcie jeszcze opcję, że za każde 40KG dla ADM czas się będzie skracał o minutę,
a za wpłatę w wysokości 400 KG nie musi w ogóle dochodzić do walki, a wygrana będzie przyznawana na Targu po okazaniu dowodu wpłaty...... .
A tak serio : nie
Ogarnijcie w końcu ten bałagan który zrobiliście..... , wszak cyt." ADM stanowi prawo"....
_________________ "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej tam Prosiaczka nie było."
A. Milne
ŹDŹBŁO - łatwo dostrzegalny przedmiot w oku bliźniego, oraz trudno wymawialny wyraz dla obcokrajowca.... .
Skrócenie czasu walki, ale tylko w przypadku gdy nie napotkamy żadnych jednostek przeciwnika. W takim wypadku czas trwania tury 5 minut jest za długi. Dosyłanie wsparcia na wyspę, na której nic nie ma, jest bez sensu z punktu widzenia strategii( budynki platforma, teleport nie są warte obrony).
John_B mam wywiad, stąd wiem. Jak już napisałem wsparcie jest bez sensu na wyspie, na której nic nie ma. Jeśli chcesz kogoś złapać, to po prostu czekasz. W trakcie 5 minut walki nie dowiadujesz się wszystkiego o czym napisałeś. Takie przygotowania i szeroko pojęty wywiad przeprowadza się przedtem. Czas walki jest istotnym czynnikiem jeśli jednostki mają z kim walczyć. Brak jednostek przeciwnika- brak wydłużonego czasu walki, a nawet powinno obyć się bez walki- tak nakazuje logika( normalna, nie Andre;) ).
Jeśli brak jakichkolwiek sił przeciwnika, proponuję skrócić czas walki. Piszę to głównie z myślą o "niebieskich".
"smerfne" wyspy to inny temat. a te pięć minut nie ma i tak znaczenia.
normalna logika podpowiada że jednostki lądowe robią rozpoznanie, które trwa - nikt nie zwycięża bitwy bez choćby wkroczenia do miasta.
nigdy nie ustawiałeś tak wsparcia by wleciało na koniec tury? totalne zaskoczenie, nikt nie odświeża informacji o walce.
PS. ale przecież tu i tak nie chodzi o ten czas walki tylko o rzucenie nowego tematu i odwrócenie naszej uwagi od szpiegowania, bonusu inżyniera itp. nieśmiało zapytam... kiedy szpiegowanie zostanie naprawione?
_________________ "Albania to był raj..."
Ostatnio zmieniony przez John_B Pon 28 Lis, 2011 14:54, w całości zmieniany 1 raz
John po co wsparcie na wyspę, gdzie nic nie ma. Rozpoznanie prowadzi wywiad. Tylko Rosjanie mieli rozpoznanie bojem;). Zajęcie miasta (zaraz mi napiszesz jak Andre- rozmowy z mieszkańcami, wyszkolonym do działań dywersyjnych szewcem itd...) nie musi trwać tyle ile walka, jeśli nie ma jednostek wroga tylko mieszkańcy z flagami "Witamy".
Piszę o prostej akcji. Skrócenie czasu walki, kiedy na wyspie nie ma jednostek przeciwnika.
W praktyce zawsze znajdzie się jeden lm bądź sztuka ochrony.
Informacja i dane rozpoznawcze to czynniki decydujące o powodzeniu w walce, a ich zdobywanie odbywa się w warunkach ciągłej walki informacyjnej polegającej na:
- zdobywaniu (pozyskiwaniu) informacji
- zakłócaniu informacyjnym
- obronie informacyjnej
no właśnie po to by złapać przeciwnika, przecież napisałem wyżej (mam na myśli turę powietrzną). swoją drogą temat był już kiedyś omawiany na forum i zdaję się że mieliśmy obaj takie same zdanie jak teraz
na prawdę mamy ważniejsze tematy na tapecie, to tylko zawracanie głowy i odwracanie uwagi.
Panowie
W odpowiedzi dla Julii napisałam, że na nowe pomysły przyjdzie czas.
Teraz pilną sprawą jest naprawa tego bez czego w chwili obecnej nie można się obejść a więc: prawidłowy system informacyjny
o ile informacja że weszliśmy w fazę ataku lub obrony pojawia się choć nie zawsze w tym samym momencie, w którym następuje zdarzenie, co dowiodłam dziś rano swoim postem, to widocznej informacji (bez otwierania zakładki wiadomości), że jakakolwiek flota leci w naszym kierunku nie ma zupełnie
a to czy ta walka trwa 5>10>15 ... min to niech będzie sprawą przyszłościową.
NIECH ADMINISTRACJA ZAJMIE SIĘ NAJPIERW TYM CO JEST W TEJ CHWILI B.PILNE
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Dziękujemy za opinie na temat długości czasu rozgrywania walki. Rozumiemy, że nie ma potrzeby go zmieniać.
[ Dodano: Pon 28 Lis, 2011 17:56 ]
Elu, sygnalizacja Atakujesz/Jesteś atakowany jest już wdrażana.
Poruszanie tej kwestii w tematach dotyczących innych zagadnień na pewno nie przyspieszy tego procesu, a tylko może doprowadzić do zwiększenia bałaganu na forum.
Jestem ZA.
Z małymi zmianami jednak, gdyż aby pomysł miał szanse na powodzenie z licznika wyświetlanych jednostek / biorących aktywny udział w walce/ muszą zniknąć: balony szpiegowskie, pociski, przeciwpociski i nie pamiętam dokładnie, ale chyba Osłona aktywna także jest liczona jako aktywna jednostka w obronie.
Jeśli nie będą te elementy brane pod uwagę, to oczywiście będzie działało to właściwie. Tym bardziej, że pociski, przeciwpociski i balony szpiegowskie nie mają żadnego wpływu na przebieg walki, a po zmianie Osłony, będzie miała ona inny charakter, czyli także nie będzie w ten sposób oddziaływać.
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)