dokładnie jestem za 50% gdy gracz jest niebieski....max nie masz racji osłona to element obrony nie jak balon energetyczny bo szpiegowski i pociski i przeciwpociski nie biorą udziału w walce biorą inne ciekawe jednostki ,wręcz egzotyczne,ale o tym przekona się ktoś kto do mnie przyleci osłona w sumie nie ma żadnego potencjału i testowałem nawet ta z 21 poziomem nie zniszczy pojedynczego lm-a nigdy nie było żadnego komunikatu że atakujący poniósł kleśkę w bitwie bo przegrał z osłoną
Nie zrozumiałeś mnie, Coyotegm, chodzi mi o to, że jak na wyspie NIE MA ŻADNYCH STATKÓW to pociski, przeciwpociski i balony szpiegowskie są pokazywane jako jednostka walcząca / w podglądzie walki /, więc będzie to kolidowało z zmianą czasu, gdyż jak niebieski gracz będzie miał na wyspie jedno z ww. "dodatków" (a usunąć flotą tego nie można) to system będzie to czytał jako jednostkę, a więc walka będzie trwała 50% czasu, zamiast zakończenia walki od razu.
Co do osłony, to przejrzyj pakiet defensywny w pomysłach i propozycjach i tam jest napisane jaką formę chciałbym, aby Osłona miała. Obecna forma jest nie właściwa/bezużyteczna.
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
w raporcie zawarte są statki, jeśli było ich brak, to widać tylko działającą (nie wiem na co) Osłonę
w podglądzie są umieszczone oprócz floty,te "elementy", o których pisałem wcześniej...
w info o flocie są dodane transportowce, ale nie są liczone w walce/podglądzie walki/, ale tylko ze strony agresora, gdyż MTki i DTki są normalnie brane pod uwagę i niszczone w trakcie obrony jak inne statki z atrybutami ataku...
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
[ Dodano: Czw 08 Gru, 2011 10:09 ]
odnośnie walki i skrócenia czasu mam kolejną propozycję która narusza równowagę gry....chodzi mi o graczy zalogowanych w grze codziennie po 24 h a są tacy od 24 do 24 tej i tak codziennie ,cudów nie ma....rozumiem 10 h ,20h ale spać trzeba ......narusza to równowagę gry i wojen.....zwłaszcza w czasie wojen jest to nie fear.....taki gracz realnie jest nie do trafienia...itp myślę że powinien być limit powyżej 20 h nie przerwalnej obecności i zalogowaniu wyrzucenie na kolejne 2 automatycznie.....a przy ciągu 7 dni po 20 h automatyczne wylogowanie na 10 h....myślę że ukróci to graczy grających na zmianę na koncie np podczas służby w ochronie,,monitoringu,itp gdzie zamieniają się a konto aktywne jest 24 h.....normalny gracz nie ma szans na logowanie 24 h na dobę......