Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 16:12 Senat Tauri oraz tryb zgłaszania propozycji zmian w grze
Obecnie Senat Tauri ma uprawnienia moderowania działu "Pomysły i propozycje". Działanie tej grupy widzimy następująco:
1. Weryfikacja pomysłu - Każdy gracz może zamieścić pomysł w nowym temacie niniejszego działu forum. Senat podejmuje decyzję, czy dany pomysł jest sensowny i czy pozytywnie wpłynie na przebieg gry
2. Opisanie pomysłu. Członkowie senatu doprecyzowują opis proponowanej zmiany, tak aby był on spójny i jednoznacznie sformułowany.
3. Aprobata pomysłu przez Senat i powiadomienie Game Designu. Proponuję ustalić, że wymagana jest aprobata np. minimum 5 senatorów, pozytywnie komentujących finalny zapis. Wówczas dowolny z senatorów wysyła mi Prywatną Wiadomość z łączem do postu opisującego kompletną, finalną wersję pomysłu. W ciągu kilku dni zamieszczę odpowiedź naszego zespołu, na ile możliwe jest wprowadzenie danego pomysłu i ile czasu może to potrwać.
4. Ustalenie priorytetu pomysłu. Senatorzy uzgadniają między sobą (w osobnym temacie, poprzez PW lub w jakikolwiek inny wygodny dla wszystkich sposób) priorytet danego pomysłu w skali od 1 (najmniej istotny) do 6 (najbardziej istotny, najpilniej potrzebna zmiana). Gdy dojdą do porozumienia, dowolny Senator umieszcza liczbową ważność w temacie dotyczącym danego pomysłu i zmienia ów temat na PRZYKLEJONY.
Od tej chwili my - Game Design - uwzględniamy dany pomysł jako nasze zadanie do realizacji. Będziemy realizować pomysły opisane w przyklejonych tematach, począwszy od najwyższej ważności do najniższej. W przypadku wątpliwości co do szczegółów działania będę w imieniu zespołu odpowiadać w danym temacie. Jeszcze na tym etapie Senat może zmienić priorytet danego pomysłu. Gdy wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane, Game Design rozpocznie wdrażanie pomysłu, tymczasowo zamykając tematy dotyczący danego pomysłu. Temat zostanie ponownie otwarty z chwilą wprowadzenia pomysłu na serwerze testowym.
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 12:43
Błędy oczywiste oraz problemy natury indywidualnej (zaginione floty, problemy z logowaniem, niewłaściwe naliczanie statystyki) powinny być zgłaszane zgodnie z procedurą - na e-mail supportu. Jest to najszybszy i najpewniejszy sposób ich naprawienia.
Wątpliwe działanie gry, które może być błędem, powinno być dyskutowane w niniejszym dziale, tak aby gracze, z pomocą Senatu Tauri, opisali precyzyjnie co nie działa tak, jak powinno (zgodnie z opisem danej funkcji). Tak opisane zgłoszenie również powinno zostać wysłane na e-mail supportu.
Zostalem zbanowany w grze za wulgaryzmy i obraze graczy oszustow i administracji.
No i oki - w du.... kulturwa to mam.
Ban ok. ale dlaczego jak mialem bana to mozna mnie bylo atakowac do woli to juz nie wiem.
Idac dalej - przed dostaniem baniaka - administracja weszla na moje konto poslugujac sie moim loginem i haslem i wszystko pozmieniala - tez fajnie - znow zakrawa na jakies oszustwo hehehe
"Kochana" administracjo - wy sobie wezcie to konto i robta co chceta - a nie ludzi w balona robicie.
Przychodze do gry po ok. miesiacu czasu na baniakach i roznych smiesznych immunitetach i co sie okazuje ???
Dupsk.... kulturwa hehehehe nic sie nie dzieje - sprawa nie wyjasniona i gracze oszusci dalej sobie jada po nas jak po dzikich swiniach hehehe
Administracja tej gry to poprostu jakis kiepski zart i tyle.
Do konca tygodnia sprawe zglaszam do prokuratury co mialem zrobic juz dawno - poniewaz jak sie okazuje przez ponad rok grajac w ta zaklamana gre - oszukano mnie na ponad 1200zł - wyciag bilingow z roku poprzedniego i tego.
Siedziec sie idzie powyzej kwoty 250zł - czy cos kolo tego wiec milego pierdzenia w pasiakach :)
Pozdrawiam.
Ps. Pelna kulturwa a jak :)
Ps2. Nie daruje zadnemu oszutowi !
Accu.. administracja nie musi wchodzić na twoje konto by zmienić nazwy twoich wysp. Bana dostałeś słusznie. To że ktoś Cie "pojechał" to inna sprawa i pretensję możesz mieć jedynie do siebie i tamtej osoby.
W związku z ignorowaniem propozycji Senatu, co do zmian w Grze (Główna poprawka – szpiegowanie - 24 Lis, 2011 18:12 zakończono prace nad projektem zmian, a po 3 miesiącach oczekiwania nie zostało w pełni wprowadzone – prace nad ostatnią częścią dopiero się rozpoczęły…a od czasu stworzenia Senatu weszło już kilka poprawek wprowadzanych li tylko przez Administrację, bez wpływu Graczy…), oraz prowadzeniu przez Administrację i Game Design polityki „upiększania” Gry, przed naprawą bęłędów i pozyskiwania funduszy, co nie ma za wiele wspólnego z naprawą Gry, proszę o usunięcie mnie z funkcji Starszego Senatora, czego sam niestety uczynić nie mogę. Tym samym stanowisko Starszego Senatora zostaje wolne, a Grupę Senatu rozwiązałem, by Nowy Starszy Senator mógł sam dobrać zespół do współpracy.
Życzę powodzenia Administracji w dalszych takich pracach.
P.S.
Swoich pomysłów i propozycji kasować nie będę – choć mógłbym, a czy ujrzą światło dzienne na Tauri to inna sprawa…
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Dziękuję max za Twój wkład w tę grę.
Dziękuję, za rozwiązanie Senatu - za wykluczenie mnie z niego. W takiej formie od dawna mi nie odpowiadał, a nie chciałem zostawiać Ciebie samego i robić Ci przykrości odchodząc. Tak samo życzę nowemu Starszemu Senatorowi i jego pomocnikom sukcesów.
Żadna z moich propozycji zmian ulepszenia gry oraz naprawienia tego co zostało popsute nie znalazła uznania Administracji (zgłaszana zarówno poprzez Senat jak i niezależnie)
Max podjąłeś słuszna decyzję nasza współpraca w senacie została zakończona ale decyzje jakie zapadały podczas obrad były jak najbardziej słuszne i robione z odpowiednim zaangażowaniem i chęciami dla polepszenia gry i dla dobra graczy niestety jednak widać jak do graczy podchodzą ci którzy wychodzą z pomysłami "dla dobra graczy i gry".
_________________ Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.
A mnie jest żal i przykro, że tak się stało.
Max dzięki za to co dla nas robiłeś.
Drugi taki jak Ty tutaj się nie trafi.
Szkoda, bardzo szkoda, że do tego doszło.
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
I stalo sie to co zwykle ci co chcieli dobra dla wszystkich graczy co chcieli faktycznie ulepszyc ta gre musza odejsc szkoda admini pamietajcie dopuki sa gracze to macie kase a jak graczy braknie to na kontach tez bedzie mniej wymyslacie co roz jak na nas zarobic ale my juz tez nie bedziemy sie dawali wiecej naciagac
Ja chciałem odnieść się do wystawiania pozycji w targu.
Jest to śmieszne i bardzo niewygodne dla tego kto chce coś kupić na targu.
Mianowicie chodzi mi o wystawianie pojedyńczych pozycji. Powinno być jakieś ograniczenie dla jednego gracza takie aby nie mógł on wystawiać np. 100 pozycji po jednym statku z tej samej wyspy.
To zaśmieca targ i czyni go nieczytelnym.
Poza tym ci ludzie chyba myślą że nikt nie potrafi liczyć i łaszą się na kasę po 1KG.
Proponuję żeby można było wystawić z jednej wyspy tylko po jednej ofercie na dany typ statku czy też surowca, bo są i takie oferty jak : 100 ofert po 1k od jednego gracza !!!
Toż to jest paranoja jakaś.
[ Dodano: Sob 03 Mar, 2012 15:55 ]
Policzyłem - na T4 gracz lemur wystawił 900 ofert po 1 sztuce. Chyba myśli za to co jest warte jakieś 30KG wziążć 900KG bo przecież gdy kwota jest równa 0.03KG to Tauri zaokrągla do 1KG. Myslę że nikt na takie oferty się nie skusi.
Ale mnie się wydaje że to jest jakiś gracz który chce nabić tauri kasę bo oni za każdą taką transakcję biorą 4KG
_________________ KTO SE PIWKO Z RANA MACHNIE TEMU Z GĘBY ŁADNIE PACHNIE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Sob 03 Mar, 2012 17:03
Bodzio1955,
Gdy Abe wykazał totalny bezsens takich ofert, dostał bana czasowego...
Jak sądzisz?
Co jest dla kogoś korzystniejsze?
Zarobić na durnych ofertach?
Czy zbananować gracza?
Policz sobie...
900x4=3600 KG...
I tyle musi zostać wykupione za realne złotówki...
Przez kogo nie napiszę... Póki co jeszcze nie śpieszy mi się do banana...
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg