Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Pomysły i propozycje » Propozycja zmiany działania bonusów: Inżynier oraz Naukowiec
Idź do strony: 1 2 3   » 
Poprzedni temat :: Następny temat
Propozycja zmiany działania bonusów: Inżynier oraz Naukowiec
Autor Wiadomość
Julia 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 15:40   Propozycja zmiany działania bonusów: Inżynier oraz Naukowiec

PROPOZYCJA - do rozpatrzenia przez Senat Tauri.

W związku z licznymi skargami na niezrozumiałe zasady działania bonusów Naukowiec i Inżynier proponujemy zmienić ich działanie wg poniższych założeń:

- W czasie trwania bonusu, każda włączona kolejka dostaje pełne przyspieszenie czasowe oferowane przez bonus - dla całej kolejki, nawet jeśli jej trwanie jest znacznie dłuższe niż wykupiony czas bonusu.

- Kolejki badania/produkcji/budowania rozpoczęte przed włączeniem bonusu nie są modyfikowane przez bonus.

Dzięki temu, nawet jeśli kolejka zostanie włączona w ostatniej minucie aktywności bonusu, cały budynek / technologia / wszystkie jednostki w tej kolejce będą tworzone z pełnym bonusem prędkości -20%.

Aby kolejka rozpoczęta przed włączeniem bonusu mogła z niego skorzystać, wystarczy ją anulować i rozpocząć od nowa, po włączeniu bonusu.

Aga Khan 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 15:49   

Myślę że to bardzo rozsądna propozycja...
Mało tego w pewnej mierze wykraczająca nawet poza to o czym pisałem.

Jestem za wprowadzeniem w życie.

Podziękował za podejście do tematów...

waldko 
Wyjadacz

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:08   

Julio mile mnie zaskoczyłaś :-) dzięki

cziken81
Wyjadacz

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:20   

Julio, aj ja mam pytanie,
Co się stanie gdy bonus przestanie działać a ja nie przedłużę jego działania/lub przedłużę godzinę po jego wygaśnięciu?

waldko 
Wyjadacz

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:26   

cziken z tego co zrozumiałem Julia napisała że bonus działa do zakończenia kolejki lub badania nawet jeśli nie wykupisz następnego bonusa
Następny bonus bedzie potrzebny do rozpoczęcia następnej kolejki ewentualnie następnego badania

Aga Khan 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:27   

Julia napisał/a:
każda kolejka trafiająca do realizacji dostaje pełne przyspieszenie czasowe oferowane przez bonus - dla całej kolejki, nawet jeśli jej trwanie jest znacznie dłuższe niż wykupiony czas bonusu.

Tyle w tej kwestii

cziken81
Wyjadacz

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:33   

Jeżeli faktycznie tak będzie to będzie na naprawdę miła niespodzianka ze strony ADM, lub próba rekompensaty za straty jakie ponosiliśmy :-D

John_B 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:35   

no proszę, rozwiązanie można znaleźć.

henio776
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:39   

Prosze prosze w koncu od dłuższego czsu pierwsze sensowne rozwiązanie
Widzisz ładministracjo jak chcesz to potrafisz

greg32ruda 
Expert

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 17:52   

Mnie się podoba

mario2000 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 18:27   

ogólnie jestem za jednak mam pewne zastrzeżenia odnośnie naukowca czasem badamy na 3 planetach różnorodne badania które mają różny czas zakończenia i odnośnie tego ma pytania bo widać nie zrozumiałem :-P

Czy włączając bonus naukowca po 3 dniach od rozpoczęcia badania a na 13 przed jego zakończeniem bonus naukowca zadziała i jeśli tak to na jakich warunkach? Po drugie czy jeśli jedno badanie włączymy w dniu w którym wykupujemy bonus naukowca a inne trawają wszystkie skrócone zostaną na takich samych warunkach. To pytanie kieruje do Julii i oczekuję jasnej odpowiedzi :->
Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.
Ostatnio zmieniony przez mario2000 Pon 24 Paź, 2011 18:29, w całości zmieniany 1 raz  

Aga Khan 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 18:41   

Julia napisał/a:
Kolejki badania/produkcji/budowania rozpoczęte przed włączeniem bonusu nie są modyfikowane przez bonus.

Więc badanie musi być wrzucone w działającego bonusa

zasw2 
SuperMen

Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 18:49   

Cytat:
W związku z licznymi skargami na niezrozumiałe zasady działania bonusów Naukowiec i Inżynier proponujemy zmienić ich działanie wg poniższych założeń:

może nazwiemy to prawdzie nie jest to niezrozumiałe zasady

Cytat:
8.2 Użytkownik może jednak nabyć odpłatnie dodatkowe usługi i właściwości w ramach gry Tauri World. Zostanie on indywidualnie poinformowany o rodzaju odpłatnej właściwości, zwłaszcza o jej funkcjach, ewentualnie o okresie w jakim dana właściwość będzie dostępna, o opłacie oraz o dostępnych sposobach płatności za dodatkowe opcje w grze.

Cytat:
13.3 Użytkownikowi przysługuje prawo do kompensaty tylko wtedy, gdy jego roszczenie zostało prawomocnie stwierdzone, uznane przez Level Up Games S.A. lub jest bezsprzeczne. z prawa do wstrzymania zapłaty użytkownik może skorzystać tylko wtedy, jeśli dotyczy ono roszczeń wynikających z tej umowy.

Julia 
SuperMen

Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 09:06   

Po wstępnych ustaleniach doszliśmy do wniosku, że zarówno prościej, jak i korzystniej dla graczy będzie przydzielać zysk czasowy z bonusu także do każdej kolejki zaplanowywanej (oczekującej).

Oznacza to, że jeśli jednostki/budynek/technologia trafiają do dowolnej kolejki (zarówno tworzonej, jak i oczekującej) a odpowiedni bonus jest aktywny, każda z tych kolejek będzie realizowana z pełnym skróceniem czasu.

John_B 
SuperMen

Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 09:54   

kiedy można się spodziewać zmiany?

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Pomysły i propozycje » Propozycja zmiany działania bonusów: Inżynier oraz Naukowiec
Idź do strony: 1 2 3   » 
Odpowiedz do tematu