Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 13:36 Podsumowanie jednej z poprawek...
Dzięki uprzejmości niegdysiejszego adwersarza, a dziś jak mniemam towarzysza w ciężkim boju o poprawę gry chciałbym podsumować jedną z wprowadzonych kiedyś tam poprawek...
Otóż był czas że atak LM dawał raporty o zaatakowanej flocie co zostało uznane za "nieprawomyślność"...
No bo jakże...
Taka "wesz" i raport będzie?
Tedy za podszeptem jakowejś siły nieczystej raportacje z takowych kamikaze ataków zostały zniesione...
Dowód?
A bardzo proszę...
Cytat:
Tauri World Atakujący poniósł porażkę w bitwie! 2011-11-05 12:39:31
Twoja flota LM lecąca z wyspy Homonia (280,527) na wyspę kolonia 7 (278,510) gracza max987 z misją Atakuj, starła się z siłami wroga w bitwie i poniosła klęskę. Wszystkie jednostki zostały zniszczone, w związku z czym pełen raport z tej bitwy jest niedostępny.
Ale że jest ze mnie człek upierdliwy tedy drugi atak posłałem...
Cytat:
Tauri World Atakujący poniósł porażkę w bitwie! 2011-11-05 12:58:49
Twoja flota LM+ lecąca z wyspy Homonia (280,527) na wyspę kolonia 7 (278,510) gracza max987 z misją Atakuj, starła się z siłami wroga w bitwie i poniosła klęskę. Wszystkie jednostki zostały zniszczone, w związku z czym pełen raport z tej bitwy jest niedostępny.
I nic nie byłoby w tym szczególnego gdyby nie dwie przypadłości...
Jest pewna niedogodność przy stosowaniu tej metody, ale to już inna bajka...
Zysk?
1. Przy odrobinie cierpliwości i zaangażowania mamy raporty NAWET pochodzące z wysp gracza stojącego o 29 lvl wyżej w rozwoju techniki szpiegowskiej i kontrwywiadu.
2. Tzw. "Blokowanie"flot przeciwnika na wyspie by nie uszedł przed nieuchronnym atakiem kiedyś przy pomocy LM trwało przez czas 1 rundy...
Resztę sobie dośpiewajcie...
I proszę bardzo... zbanujcie mnie za korzystanie z legalnie działającego mechanizmu/funkcjonalności/ gry...
Nie potrzeba do tego bonusów, myków... nic..
A kuku!
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
to jest dość oczywiste:
1. jednostki transportowe nie biorą udziału w bitwie więc nie zostały zniszczone w pierwszej turze
2. raport cząstkowy po pierwszej turze nie jest trwały
to jest dość oczywiste:
1. jednostki transportowe nie biorą udziału w bitwie więc nie zostały zniszczone w pierwszej turze
2. raport cząstkowy po pierwszej turze nie jest trwały
powiem tyle:
1. nie biorą udziału tylko gdy atakują wraz z innymi typami statków, a podczas obrony padają jako pierwsze...
2. cząstkowy ??? a czego niby w nim brakuje ??
nie trwały ??? przecież można go oglądać dowolną ilość razy i w dowolnym czasie, jest trwalszy niż Twoje wiadomości w skrzynce w Grze :)
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Ostatnio zmieniony przez max987 Sob 05 Lis, 2011 14:00, w całości zmieniany 1 raz
max, no przecież mówimy o sytuacji w ataku - taki przykład podał Aga.
jest nietrwały bo nie zobaczysz go po zakończonej ostatniej (najczęściej drugiej) turze walki.
Aga, takie mam obserwacje.
ps. czemu ma służyć te ciągłe doszukiwanie się byków/bugów/błędów?
lepszej grywalności? a może podnoszeniu ciśnienia tym ciągłym domaganiem się bana za... no właśnie za co?
to były pytania retoryczne - odpowiedź jest zbędna.
Jasiu między innymi po to byś w końcu pokazał "prawdziwe" oblicze...
Kolejny raz dałeś się sprowokować do szczerej wypowiedzi
Chyba lepiej Ci wśród adamsów...
Odnośnie tych bugów, rację ma aga.
Dorzucę swoje 3 grosze.
Po ataku dostaje np taki meldunek (...) bla bla niestety twoja flota uległa całkowitemu zniszczeniu bla bla(...)
Jeśli została zniszczona i nie dostaję raportu to dlaczego wraca transportowiec? He?
W zasadzie mi to wisi i powiewa ale ważniejsza logika... zatwierdzona "autorytetem" andre he he autorytet wśród adamsów, dobre, to tak jakby próbować doczepić opis do wyleniałego kota
- uczciwy złodziej...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 18:32
Janku!
Chcesz koniecznie mieć mnie na sumieniu?
Jaka druga runda? Kto Ci każe obie przechodzić?
Pojawia się raport po pierwszej, walę PryScr, wracam na niebieską żarówę, wycofuję flotę, wraca Transporter...Proste?
A wrzuciwszy screena w cokolwiek do obrazów raport mam na wieczność...
Jest to tak proste jak technologia cepa...
Abebe
Pan Andre nie jest dla mnie autorytetem...
Dlaczego?
Wyjaśnię:
Skoro ja, cham budowlany mam pojęcie o logice to Pan Andre tegoż pojęcia nie ma...
Nie jeden raz pisałem o swych wątpliwościach odnośnie różnych poprawek. Nie wszystkich bo nie jestem Alfą i Omegą...
Krakałem jak ta stara wrona że o kant to rozbić przyjdzie...
Dlaczego do ciężkiej i niespodziewanej sprawdza się to moje krakanie?
Zresztą nie tylko moje?
[ Dodano: Sob 05 Lis, 2011 18:34 ]
Jeszcze jedno:
Czemu ma służyć takie wyciaganie tych... zjawisk?
A temu Panie Janie by wreszcie posłuchano co mówią gracze...
[ Dodano: Sob 05 Lis, 2011 18:43 ]
Jest jeszcze jedna strona tego medalu...
Ja takową możliwość INTERPRETUJĘ jako dostępną FUNKCJONALNOSĆ...
A jeśli korzystam z buga? Notorycznie?
To co? Kolejny ban za damski /za przeproszeniem/ parasol?
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
Kolejna powtórka z rozrywki, kiepskiej rozrywki Jasiu
Masz swoje czarno na czarnym nie trzeba czekać do ostatnich minut drugiej rundy, to czego oczekuje większość z Nas stosujących ten myk, otrzymujemy zaraz po zakończeniu pierwszej tury.... i to jest jak najbardziej trwałe... Ty odwracaczu kota
Dlaczego nickiem? Jasiu to takie familiarne.... takie pełne uczucia.... ociekające sympatią... to takie podanie prawicy, takie wyjście naprzeciw... takie potrzebne by zmienić Twoje nastawienie... Wiesz jakie
John nie chce mi się szukać
już kiedyś dokładnie takie samo sformułowanie skierowane było w moja stronę jak kogoś bardzo, to a bardzo doprowadziłam do szewskiej pasji
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor