Pomógł: 27 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 606 Skąd: Polska
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:06 Kasowanie wiadomości w grze
Witam, za kilka dni mamy zamiar wprowadzić kasowanie wiadomości w grze, obecnie gracze posiadają wiadomości nawet z przed kilku tygodni a nawet miesięcy
oto kilka propozycji:
1. kasowanie wiadomości po tygodniu, chyba że ma się wykupione konto premium wtedy wiadomości są na koncie dwa tygodnie
2. kasowanie wiadomości po dwóch tygodniach, chyba że ma się wykupione konto premium wtedy wiadomości są na koncie miesiąc
jeśli macie inne propozycje to zachęcam do rozmowy :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 127 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:19
Myślę, że wiadomości powinny być kasowane po tygodniu.
Czasem jest taka sytuacja, że wiadomość jest ważna i chcielibyśmy ją zachować np. raport z walki. Może stworzyć folder "osobiste" albo "ważne" do którego gracz przenosiłby wiadomości wg własnego uznania i wg własnego uznania by je kasował. Jest skrzynka "budynki" lub "inne" te foldery są puste ( budynki nie wzbudzają żadnych wiadomości przynajmniej u mnie ) i tam mógłby powstać taki folder wiadomości usuwanych przez gracza.
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 16:58
moim zdaniem koniecznie trzeba pozwolic oznaczyc iles wiadomości jako ważne i nie do kasowania np 10 - te 10 wiadomosci nie wpłyną za bardzo na ogólną ilość wiadomości a dadzą komfort zachowania sobie informacji o ważnych raportach, wiadomościach od innych graczy itd. - pozatym to chyba nie jest takie trudne do zrobienia, nie?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 50 Skąd: podkarpackie
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 17:12
Jeśli miałoby to usprawnić działanie gry, to jestem za jak najkrótszym czasem przechowywania wiadomości. Zawsze można ważne wiadomości przekopiować do pamięci swojego komputera.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 370 Skąd: Polska
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 19:12 ...
Ja także jestem za zostawianiem wiadomości ważnych. Nie chciałbym by takie wiadomości samoistnie mi znikały. Proponowałbym raczej stworzenie katalogu "Wiadomości wysłane", gdyż takiego jest mi właśnie brak. Dodatkowo proponował bym poprawić layout wiadomości gdzie odpowiada się cytując poprzednią, ponieważ w takich wiadomościach jest wielki bałagan (formatowanie szlak trafia i pojawiają się nie wiadomo skąd slesze). Tak samo powiększyłbym w senacie okienko do wpisywania wiadomości dla wszystkich sojuszników. Jak dla mnie to są sprawy ważniejsze do zrobienia w pierwszej kolejności.
Ostatnio zmieniony przez Teriusz Pią 03 Wrz, 2010 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 19:31
Jak najbardziej kasowanie wiadomości po jak najkrótszym czasie (można byłoby kasować nawet po 3 dniach). Zmniejszyłbym też ilość otrzymywanych wiadomości, to znaczy na przykład rafineria. Otrzymujemy wiadomość gdy dolatuje wyspy i po chwili gdy wydobywa, dwie wiadomości są niepotrzebne, starczałaby jedna. Folder na ważne wiadomości jest niepotrzebny, jeśli komuś zależy może zawsze sobie zapisać na własnym komputerze, to nie jest trudne.
Grę ułatwiłby też przycisk w skrzynce pocztowej "usuń wszystkie wiadomości". Czasami kilkanaście minut siedzę i tylko usuwam, jest to trochę nudne...
co by się przydało:
wysyłanie wiadomości masowych dla sojuszu[oczywiście po otrzymaniu takich uprawnień przez władze sojuszu], zapisywanie ważnych wiadomości.czy została wiadomość wysłana odczytana,samoczynne kasowanie wiadomości po 3 dniach,
Zostawcie te wiadomosci, jak ich macie za duzo to sobie poprostu skasujecie te nie potrzebne,
Ja przynajniej tak robie - czy to nie jest proste? Zostawiam to co chce i kasuje to co chce.