Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Pomysły i propozycje » Kasowanie wiadomości w grze Poprzedni temat :: Następny temat
Kasowanie wiadomości w grze

Kasowanie wiadomości
kasowanie wiadomości po tygodniu
38%
 38%  [ 7 ]
kasowanie wiadomości po dwóch tygodniach
61%
 61%  [ 11 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
roboPL 
SuperMen

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:06   Kasowanie wiadomości w grze

Witam, za kilka dni mamy zamiar wprowadzić kasowanie wiadomości w grze, obecnie gracze posiadają wiadomości nawet z przed kilku tygodni a nawet miesięcy

oto kilka propozycji:
1. kasowanie wiadomości po tygodniu, chyba że ma się wykupione konto premium wtedy wiadomości są na koncie dwa tygodnie
2. kasowanie wiadomości po dwóch tygodniach, chyba że ma się wykupione konto premium wtedy wiadomości są na koncie miesiąc

jeśli macie inne propozycje to zachęcam do rozmowy :)

Don Motylos 
Expert

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:19   

Myślę, że wiadomości powinny być kasowane po tygodniu.

Czasem jest taka sytuacja, że wiadomość jest ważna i chcielibyśmy ją zachować np. raport z walki. Może stworzyć folder "osobiste" albo "ważne" do którego gracz przenosiłby wiadomości wg własnego uznania i wg własnego uznania by je kasował. Jest skrzynka "budynki" lub "inne" te foldery są puste ( budynki nie wzbudzają żadnych wiadomości przynajmniej u mnie ) i tam mógłby powstać taki folder wiadomości usuwanych przez gracza.

fix 
Expert

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:29   

troche nieciekawie lepiej pokasujcie wyspy z zerowymi pkt albo minusowymi bo i takie sa

wilk 
Expert

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 14:31   

Jak wejdziesz w preferencje gry, to mozesz sobie zaznaczyc wiadomosci o budynkach zeby Ci sie slaly

qwertyn 
Expert

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 16:58   

moim zdaniem koniecznie trzeba pozwolic oznaczyc iles wiadomości jako ważne i nie do kasowania np 10 - te 10 wiadomosci nie wpłyną za bardzo na ogólną ilość wiadomości a dadzą komfort zachowania sobie informacji o ważnych raportach, wiadomościach od innych graczy itd. - pozatym to chyba nie jest takie trudne do zrobienia, nie?

nina74
Wyjadacz

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 17:12   

Jeśli miałoby to usprawnić działanie gry, to jestem za jak najkrótszym czasem przechowywania wiadomości. Zawsze można ważne wiadomości przekopiować do pamięci swojego komputera.

Teriusz 
SuperMen
Nil Nisi Bene

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 19:12   ...

Ja także jestem za zostawianiem wiadomości ważnych. Nie chciałbym by takie wiadomości samoistnie mi znikały. Proponowałbym raczej stworzenie katalogu "Wiadomości wysłane", gdyż takiego jest mi właśnie brak. Dodatkowo proponował bym poprawić layout wiadomości gdzie odpowiada się cytując poprzednią, ponieważ w takich wiadomościach jest wielki bałagan (formatowanie szlak trafia i pojawiają się nie wiadomo skąd slesze). Tak samo powiększyłbym w senacie okienko do wpisywania wiadomości dla wszystkich sojuszników. Jak dla mnie to są sprawy ważniejsze do zrobienia w pierwszej kolejności.
Ostatnio zmieniony przez Teriusz Pią 03 Wrz, 2010 19:12, w całości zmieniany 1 raz  

Theak
Wyjadacz

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 19:31   

Jak najbardziej kasowanie wiadomości po jak najkrótszym czasie (można byłoby kasować nawet po 3 dniach). Zmniejszyłbym też ilość otrzymywanych wiadomości, to znaczy na przykład rafineria. Otrzymujemy wiadomość gdy dolatuje wyspy i po chwili gdy wydobywa, dwie wiadomości są niepotrzebne, starczałaby jedna. Folder na ważne wiadomości jest niepotrzebny, jeśli komuś zależy może zawsze sobie zapisać na własnym komputerze, to nie jest trudne.

Grę ułatwiłby też przycisk w skrzynce pocztowej "usuń wszystkie wiadomości". Czasami kilkanaście minut siedzę i tylko usuwam, jest to trochę nudne...

MURGRABIA 
Rolnik

Wysłany: Sob 04 Wrz, 2010 07:23   

co by się przydało:
wysyłanie wiadomości masowych dla sojuszu[oczywiście po otrzymaniu takich uprawnień przez władze sojuszu], zapisywanie ważnych wiadomości.czy została wiadomość wysłana odczytana,samoczynne kasowanie wiadomości po 3 dniach,

alex
Rolnik

Wysłany: Sob 04 Wrz, 2010 12:44   

Zostawcie te wiadomosci, jak ich macie za duzo to sobie poprostu skasujecie te nie potrzebne,
Ja przynajniej tak robie - czy to nie jest proste? Zostawiam to co chce i kasuje to co chce.

roboPL 
SuperMen

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 16:37   

zgodnie z wynikami ankiety wprowadzamy zmiany w usuwaniu wiadomości

wiadomości automatycznie będą kasowane po dwóch tygodniach

jak gracz będzie posiadał konto premium wtedy wiadomości będą kasowane po miesiącu

jeśli graczowi wygaśnie konto premium wtedy będą usuwane wiadomości otrzymane dłuższe niż dwa tygodnie

pozdrawiam i zachęcam do głosowania w ankietach :)

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Informacje i nowości » Pomysły i propozycje » Kasowanie wiadomości w grze
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi