Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Paź 2010 Posty: 328 Skąd: Z nikąd
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 11:43 RÓWNE SZANSE
Szanowni Gracze T2.
Informuję was że o kilku dni Pretorianie nie mogą już oszukiwać.
Otóż „magiczny bug” dzięki któremu OD KILKU MIESIĘCY budowali w ciągu sekundy 1000ce pancerników przestał działać.
Admini naprawili buga.
Brawo admini.
Sądzę że miała na to wpływ informacja która do Adminów dotarła, że nie tylko Pretorianie wiedzą o co chodzi....
I jak się więcej graczy dowiedziało to już przestał być bug uczciwy....
A bug był prymitywny.
Trzeba było ustawić kolejkę budowania w specyficzny sposób, potem poczekać aż się skończy premium, doładować premium i anulować budowę drugiej jednostki z kolejki budowania.... Wtedy w JEDNEJ CHWILI budowało się 1000 pancerników albo i więcej.
Prawda że proste????
A ile narobiło to szkody?????
Dzięki temu Pretorianie totalnie wypaczyli grę na T2.
Lkaska, BM i Simon113 są poza zasięgiem.
Gra przestała mieć sens bo kilku oszustów którzy nielegalnie- nieetycznie a za zgodą adminów zbudowali olbrzymie floty w walce z którymi nie ma szans nikt na T2.
Szanowni admini....
Inni gracze też płacą pieniądze za grę.... nie tylko Pretorianie.
Dlaczego nie mamy za te same pieniądze tych samych możliwości?
Dlaczego taki proceder tak długi czas był legalny???
Zwracaliśmy uwagę na przyrosty Lkaski kilka miesięcy temu...
Lkaska był w stanie urosnąć w ciagu jednego dnia o 100mln. pkt.
RoboPL stwierdził że to jest legalne.... i że Lkaska nie robi nic nielegalnego...
Czy dalej uważacie że wszystko jest w porządku?
Czy nie przyszło wam do głowy żeby zabrać nielegalnie zbudowane floty???
Poniżej wklejam fragment mojej rozmowy z Top 1 T2, czyli Lkaską.
lkaska1984Odp:Odp:Odp:2011-09-14 11:03:54
2011-09-14 10:59:15 Darheus napisał(a):
> Słyszałem że wam "myka" wyłączyli..... Nie możesz już w sekundzie budować po tysiąc pancerników.
> A może jeszcze nie wiesz i czekasz aż się premium skończy....
heheh. niczym mnie nie zaskoczyles. dla mnie to tylko plus. tak mieliscie szanse mnie dogonic a teraz to juz mnie nie dogonicie nigdy :) pozytywne zakonczenie calej sytuacji :)
na ten temat tylko tyle napisze
lkaska1984Odp:Odp:Odp:Odp:Odp:2011-09-14 11:40:52
2011-09-14 11:05:29 Darheus napisał(a):
> I uważasz że to jest uczciwe?
skoro admini pozwalali na to a wiedzieli o tym to znaczy ze tak :)
jak by uważali ze nie to by już dawno to naprawili
:)
Nie mam nic do dodania.
Liczę się z tym że dostanę bana za karę.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych graczy T2.
Darheus
_________________ NIE wolno się bać. Strach zabija duszę.
jednak magiczne floty nie zostaną nikomu zabrane z prostego powodu: Administracja będzie się obawiała żądania zwrotu kosztów za premium, wyrażonego obawami o poświęcony czas, zbieranie surówki i inne bzdety.
niestety ktoś, kto świadomie wykorzystywał błąd w grze nie ma prawa czegokolwiek żądać.
Naprawa błędu trwała gdyż namierzenie go w kodzie a także powtórzenie (replikacja) była bardzo trudna. Wynikało to z specyfikacji błędu i jego unikalności (jakaś konkretna operacja na kolejce i bonusach która nie jest oczywista i nie jest w 100% normalną czynnością). Błąd jest naprawiony. Flot zabierać nie będziemy na chwilę obecną.
ależ bardzo prosto można to zrobić wszystkim graczom którzy nie korzystali z myka dać po 50 tysięcy pancerników i będzie spokój pomysł dałem ale czy go wykorzystają to już nie mój problem
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 13:04
John_B, a może administracja zacznie się obawiać żądania zwrotu pieniędzy od uczciwych graczy którzy nie mieli możliwości skorzystać z "myka" Pretorian.....
Przecież gra na T2 teraz nie ma sensu.
Policzcie ile zezłomował flot Lkaska nieuczciwie "zdobytą" flotą...
Kto zwróci pieniądze za bonusy nieuczciwie zezłomowanym???
[ Dodano: Sro 14 Wrz, 2011 13:51 ]
Dziękuję Adminie za przywrócenie tematu i wyjęcie z kosza.
Sądzę podobnie jak John_B że to było dziecinne zachowanie.
Błąd był to prawda. Z tego co pisaliśmy w Wersji 1.59.2 został naprawiony. Od tamtej pory nie przyszło ani 1 zgłoszenie informujące o błędzie, o tym jak on wygląda i jak można go odtworzyć skutecznie. Gracze którzy wiedzieli o działaniu błędu i o tym jak go uzyskać a mimo to nie wysłali zgłoszenia podlegają takiej samej każe (ban) jak Ci którzy z niego świadomie korzystali. Co do flot to wtedy zostało postanowione że nie będą one zabierane gdyż wtedy proceder był marginalny. Jeśli w chwili obecnej proceder trwał dalej na dużą skalę i gracze o tym wiedzieli to jest to zupełnie inna sprawa.
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 14:27
Dowiedziałem się na czym polega "schemat" więc sprawę zgłosiłem na forum.
Zgłosiłem również do właścicieli gry z pominięciem adminów.
Bug przestał działać po 05.09.2011 bo wtedy jeszcze były anormalne przyrosty.
Buga osobiście wytestowałem 05.09.2011. Działał.
Bardzo proszę szanowni admini o ukaranie mnie za jednorazowe sprawdzenie czy bug działa.
[ Dodano: Sro 14 Wrz, 2011 14:28 ]
Skala może i jest marginalna ale floty Pretorian już nie.
Gra jest wypaczona.
Zróbcie coś żeby przywrócić równowagę.
Aga [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 14:31
Cytat:
Z tego co pisaliśmy w Wersji 1.59.2 został naprawiony.
A było pisane że to nieprawda...
Tylko że ktoś się uparł na durną procedurę zgłaszania błędów...
Gdyby zamiast olewać forumowiczów, poszedł ów KTOŚ po rozum di głowy...
Ale to już historia...
Pytanie: Czemu błąd został zgłoszony na forum i do właściciela gry a nie do administracji według procedury zgłaszania błędu?. Jeśli posiadałeś informacje o tym jak działa błąd I TO ZGŁOSIŁEŚ administracji, komuś z obsługi gry to ok, prawidłowo.
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 14:46
Bardzo przepraszam że nie zachowałem procedury.
Z doświadczenia wiem że forum bardziej obiektywnie oceni "zdarzenie" niż mało obiektywny Administrator.
Zgłoszenie do właścicieli w tym przypadku również jest zasadne.
Przynajmniej będziecie się musieli przed kimś wytłumaczyć.
W tej właśnie chwili wasz faworyzowany Lkaska zazłomował LEWĄ - NIELEGALNĄ - KONTROWERSYJNĄ flotą gracza Piotras12 na 235 milionów.
Co wy na to? Jest OKi? Walka wg. zasad gry?
rozumiem że błąd wymagał znalezienia i nie był prosty.
jednak w tym czasie na każdym serwerze kilku graczy zbudowało sobie olbrzmią przewagę co w niewyobrażalnym stopniu wypacza grę.
rozumiem też, że znalezienie błędu wraz ze statystykami pozwalają sprawdzić, kto i ile dzięki temu zyskał. straty poniesione w walce nie są nawet możliwe do oszacownia. można jednak okazać odrobinę dobrej woli i zlikwidować floty powstałe w wyniku buga - tego wymaga uczciwość wobec graczy.
ps. dziękuję za przywrócenie tematu.
_________________ "Albania to był raj..."
Aga [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011 14:54
Tak, wiedziałem o tym bugu, i znałem sposób zwielokrotnienia floty...
Nie, nie zwielokrotniłem nigdy w takim zakresie...
Jedyną korzyścią z tego bugu była dodatkowa 1 szt jednostek ... Ta z dodatkowej kolejki którą należało usunąć.
Proszę więc mnie zbanować w grze. Ale razem ze mną wszystkich którzy w tym czasie wykupywali konto premium i odnawiali mając pełne kolejki budowania wojsk...