Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » Pytanko mam Poprzedni temat :: Następny temat
Pytanko mam
Autor Wiadomość
CIVMAN
Newbie

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 10:03   Pytanko mam

Witam - Czy może już poprawiono kalkulator walki i mogę wrócić do gry??

Czy nadal silniejszy gracz nie musi sie martwić o jakiekolwiek straty podczas bitwy :evil: ?

Pozdrawiam
CIVMAN

John_B 
SuperMen

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 10:51   

wrócić do gry możesz,
silniejszy nie musi się liczyć ze stratami, jeśli jego obrona przewyższa Twój atak.

CIVMAN
Newbie

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 15:27   

Czyli rozumiem, ze nadal mając 100 lm. przegrywam z 70 C.M (rzucam w tej chwili przykład - nie pamiętam już poszczególnych wartości ataku i obrony) i żaden z C.M nie ginie?

Jeżeli tak to chyba nie ma po co wracać, bo realizm bitwy jest w tym momencie 0.

max987 
SuperMen

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 15:33   cześć

na jakim świecie masz konto ??
o atrybutach ataku i obronie możemy porozmawiać, jak chcesz, dam Ci konkretne przykłady, a czy chcesz wrócić sam zdecydujesz.
______

Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)

CIVMAN
Newbie

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 15:45   

Miałem na 1 kilka mięsięcy temu kilka wysp na jednym i 2 na drugim świecie ale jak całą moją flotę 10K l.m. 5K. C.M. kilka K niszczycieli?? i po kilka tysięcy fregat i pancerników?? zjechał gość nie tracąc przy tym 1 l.m. to zrezygnowałem.

Więc pytam sie czy takie sytuacje jeszczze sie zdarzaja.

Pozdrawiam
CIVMAN

John_B 
SuperMen

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 17:08   

dokładniej wygląda to tak:

w grze są trzy parametry: atak, obrona i pancerz.
obrona dla wszystkich jednostek liczona jest wspólnie. jeśli siła ataku przewyższa obronę to będą straty liczone już oddzielnie dla każdej jednostki w zależności od jej pancerza. jeśli siła ataku Twojego wroga jest wyższa od Twojej sumy obrony i pancerza to poniesiesz straty odpowiednie do przewagi atakującego. jeśli Twój atak jest mniejszy od możliwości obrony atakującego to nie poniesie on żadnej straty (nie straci nawet 1 sztuki lm).

parametry zarówno ataku jak i obrony oraz pancerza możesz poprawiać rozwijając różne technologie. zazwyczaj jest to czasochłonne więc gracze lepiej rozwinięci mają wyższe parametry.

od zasady sumowania obrony i liczenia jej wspólnie są wyjątki. jeśli przewaga ognia jest bardzo duża (np. gdy potężną flotę atakuje 1 lm) dochodzi do powstania tak zwanego "ognia własnego". wtedy potężna flota strzela na oślep i niszczy kilka swoich jednostek lub w wypadku LF obniża poziom pancerza.

jeśli chcesz grać w tą grę musisz nauczyć się nie trzymać floty na wyspie tylko utrzymywać ją w ruchu. inaczej ktoś Ciebie łatwo namierzy. do środków bezpieczeństwa należy też rozwijanie technologii szpiegowania i utrzymywanie aktywnego kontrwywiadu.
Ostatnio zmieniony przez John_B Pon 12 Wrz, 2011 17:14, w całości zmieniany 3 razy  

unicat
Wyjadacz

Wysłany: Sro 02 Maj, 2012 00:11   

Administracjo, mam pytanko, więc piszę w dziale "Pytanko mam" i mam nadzieje, nie dostać ostrzeżenia jak ostatnio za spamowanie :))

Nie było mnie tu troszkę czasu, bo jak wiecie zniechęciliście już wszystkich do udzielania się na forum. To przez Wasze ignorowanie tego co piszą gracze i przez hocki klocki w samej grze.

Dlatego zapytam, co postanawiacie z tym zrobić?? Tu wieje cmentarną nudą. Ostatnie posty są z dawien dawna i tylko sporadycznie coś się pojawia.

Ale nie dziwi mnie to, że tak się stało, zresztą ostrzegaliśmy, że jesteśmy ignorowani.

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » Pytanko mam
Odpowiedz do tematu