Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » Przemyslenia na temat bonusów Kontrwywiadu i Multiszpiega Poprzedni temat :: Następny temat
Przemyslenia na temat bonusów Kontrwywiadu i Multiszpiega
Autor Wiadomość
abebe1 
Expert

Wysłany: Czw 04 Sie, 2011 14:20   Przemyslenia na temat bonusów Kontrwywiadu i Multiszpiega

Witam
Rzadko się wypowiadam ponieważ obojętność Administraci na zgłaszane problemy jest stosunkowo duża i bywa często powodem irytacji i frustracji.
Byłbym jednak tzw "psem ogrodnika" nie dzieląc się pewną refleksją w tym temacie (patrz topic)

Byłem fanem bonusu kontrwywiad, czy to z lenistwa czy z innych względów nie będę się wypowiadał. Przez wiele długich miesięcy kupowałem ten bonus a błędy dot jednoczesnego wygasania aktywności zespołów kontrwywiadu kładłem na karb moich zaniedbań. Zdarzyło się jednak, że problem ten podniósł na tym Forum bodajże yossi. Wtedy zrozumiałem, że płaciłem za bubel a szanowna Administracja nie raczyła o tym bublu napisać na forum wcześniej i ostrzec kupujących, że bonus nie działa w sposób należyty. Dopiero larum podniesione na Forum skłoniło Panów Administratorów do oficjalnego zakomunikowania tego błędu. Ilu graczy poza mną płaciło frycowe? Prawie trzy miesiące (może dłużej) czekam na zadośćuczynienie w postaci zwrotu KG, czekam nadal.

Byłem do niedawna fanem bonusu Multiszpieg. Niedawno własnie przestałem nim byc. Powód ano jak zwykle. Okazało się, że posiadając bardzo wysoki poziom technologii wywiadu i kontrwywiadu oraz wykupując bonus Multiszpiega automatycznie degeneracji ulega skuteczność moich działań wywiadowczych. Gracz posiadający wywiad na poziomie kilka razy niższym swobodnie uzyskiwał pełne dane szpiegowskie gdziekolwiek szpiegów by nie wysyłał natomiast moi wywiadowcy byli permanentnie wyłapywani przez graczy z kilkunastokrotnie niższym poziomem tej technologii.... można się zirytować, prawda czy fałsz?

Ostatnio zrezygnowałem z bonusu Multiszpieg i co? Ano żadnych problemów, szpiedzy wchodzą gdzie chcą jak w masełko.

Wnioski wyciągnijcie sami...

Upss... zapomniałem dopisać:
zgałaszam tym samym pomysł likwidacji (czasowej) bonusu Multiszpiega i Kontrwywiadu.
Likwidacja lub chwilowe zawieszenie tych bonusów z uwagi na niestabilne działanie byłoby moim zdaniem uczciwym posunięciem wobec graczy.

Po dłuższym namyśle, postanowiłem dopisać jeszcze jedną uwagę odnoszącą się do odpowiedzi Andre dla yossiego w tym wątku dotyczącym nowych pomysłów dot. szpiegowania i kontrwywiadu

Na słuszną przecież uwagę i pytanie o zwrot KG za nabyty bubel (bonus kontrwywiadu)
Andre odpowiedział:
Cytat:
Cytat:
Z jakiego tytułu? Transakcja jest ważna i obowiązująca w chwili jej zawierania. Nabywany produkt nie zostanie pozbawiony żadnych cech, o których klient wie w chwili nabywania produktu. Czy po zakupieniu w sklepie produktu, który po kilku dniach uległ przecenie lub dodano do niego jakiś gratisowy bonus, idziesz do sklepu żądając zwrotu pieniędzy?

Moim zdaniem,Panowie Administratorzy, macie denerwujący sposób nielogicznego tłumaczenia i zagmatwanego legalizowania bubli, których, nota bene, jesteście w znacznej części sprawcami.

Zakupiony na Tauri bubel (bonus kontrwywiadu i Multiszpieg) posiada wady, o ktorych wielu graczy dowiedziało się już po fakcie nabycia. Zgodnie z prawami konsumenta mamy prawo do zwrotu tego bubla, jesli natomiast został on skonsumowany a fakt konsumpcji wywołał u nabywcy rozstrój fizjologiczny lub umysłowy czyt. irytacja, frustracja, wzrost ciśnienia tętniczego, wściekłość lub rozczarowanie to jest to podstawa do żądania zadość uczynienia.

Ciekawy jestem czy tutaj naprawdę mozna pisać własne opinie czy znowu post zostanie usunięty :?: Pewnie będzie usuniety choć nie zawiera wulgaryzmów i treści zabronionych...

Gdyby Ktoś miał watpliwości, czy zwrot KG za bubel się należy czy nie to przypomnę, że mimo oficjalnego zgłoszenia błędów w działaniu bonusu Kontrwywiadu, wielokrotnego przesyłania screenów dokumentujących błędne działanie (kilka miesięcy wstecz) nadal, nieświadomi gracze nabywali błędnie działający bonus.
A przecież wystarczyło umieścić informację podobną do tej jaka wyswietlała się przy próbe wejścia w zakładkę " łowca nagród"

Ciekawe jaki teraz wymyslicie powód by kolejny raz usunać tego posta?

Piszpan Jan
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Sie, 2011 14:26   

Treść niezgodna z tematem?

kwiesiek 
Wyjadacz

Wysłany: Czw 04 Sie, 2011 19:31   

chyba raczej obrażanie ADMINISTRACJI

John_B 
SuperMen

Wysłany: Pią 05 Sie, 2011 11:47   Re: Przemyslenia na temat bonusów Kontrwywiadu i Multiszpieg

abebe1 napisał/a:
(...)
Byłem do niedawna fanem bonusu Multiszpieg. Niedawno własnie przestałem nim byc. Powód ano jak zwykle. Okazało się, że posiadając bardzo wysoki poziom technologii wywiadu i kontrwywiadu oraz wykupując bonus Multiszpiega automatycznie degeneracji ulega skuteczność moich działań wywiadowczych. Gracz posiadający wywiad na poziomie kilka razy niższym swobodnie uzyskiwał pełne dane szpiegowskie gdziekolwiek szpiegów by nie wysyłał natomiast moi wywiadowcy byli permanentnie wyłapywani przez graczy z kilkunastokrotnie niższym poziomem tej technologii.... można się zirytować, prawda czy fałsz?

Ostatnio zrezygnowałem z bonusu Multiszpieg i co? Ano żadnych problemów, szpiedzy wchodzą gdzie chcą jak w masełko.

Wnioski wyciągnijcie sami... (...)

wniosek jest taki: bonus multiszpieg powoduje że poziom technologii dzieli się po jego wykupieniu na trzech szpiegów i stąd skutek: szpieg zostaje złapany :-)

jeszcze jeden bubel do prostego naprawienia

paulwawa
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 21:31   

Do ADMINów jak to jest możliwe, że nieaktywnego gracza od niedawna nie da się szpiegować? kontrwywiad nie działa a moi szpiedzy są wyłapywani... CUDA jakieś się dzieją? Priv napiszę tylko o jakiego gracza chodzi...
czekam na reakcję

winoooo
Wyjadacz

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:02   

Ja mam tę samą sytuację co pulwawa. Czekam na zmiany logik opracowanych przez Senatorów !!

John_B 
SuperMen

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:24   

sytuacja jest o tyle skomplikowana, że senat nie zakończył obrad w tej sprawie a już podejmuje kolejne.

muszą być jasne wnioski, nadanie sprawie priorytetu i przekazanie administracji.
(moim zdaniem nie ma na co dalej czekać)

winoooo
Wyjadacz

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:27   

TAK - jestem za. Natomiast mam zastrzeżenia, że nasi Senatorzy myślą za administrację co ma być dodatkowo płatne a co nie

zasw2 
SuperMen

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:28   

John_B,
lada dzień
lecz nie mi się wypowiadać

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » Przemyslenia na temat bonusów Kontrwywiadu i Multiszpiega
Odpowiedz do tematu