1. 1LM, 100 Statków międzyplanetarnych
2. 1LM, 100 MT
Agresor: 1 raider o sile ognia 500.
Która flota lepiej obroni LM-a? Wnioskując po Twoich postach można by stwierdzić, że lepiej spełni swoje zadanie flota nr1. 100 SM ma łącznie 2400k pancerza z hakiem. Aczkolwiek w rzeczywistości lepiej spełni swoje zadanie flota nr2. Powodem jest większa ilość obrony malutkich MT a jedynie obrona jest łączona na wszystkie statki.
Flota nr1 ma łączną obronę 110. Siła ataku raidera przejdzie przez obronę i rozłoży się na pancerzu 110 statków. LM zginie. Flota nr 2 ma łączną obronę 601. Siła ataku raidera nie przejdzie przez obronę i żadne jednostki nie ucierpią.
Czy teraz wyraziłem się dostatecznie jasno :)?
Ostatnio zmieniony przez Azazel-T2 Czw 20 Sty, 2011 16:32, w całości zmieniany 3 razy
abebe [Usunięty]
Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 16:36
Jasno, oczywiście
ale mi chodziło o to
spójrz na mojego posta (pierwszego) w tym topic'u
że mozna wykorzystać statek mplanetarny (którego nie mozna już wykorzystać do lotów) jako składową obrony wyspy.
A skończyliśmy na wytykaniu sobie błędów
Czy chociaż z tym się zgodzisz ? :)
Ostatnio zmieniony przez abebe Czw 20 Sty, 2011 16:36, w całości zmieniany 1 raz
Tak zgadzam się, pamiętam od czego zacząłeś. Ale weź pod uwagę co staram się powiedzieć od początku.
1 statek międzyplanetarny z obroną na poziomie 1 chroni inne jednostki na tyle mocno co 1 LM ( mają tyle samo obrony ). Pomoc więc z niego żadna :). Już 1MT lepiej obroni inne jednostki - taka prawda. To natomiast, że wytrzyma parę rund to tylko + dla niego. Ma dużo pancerza i w otoczeniu innych jednostek ciężko go utłuc. Nie zmieni to natomiast faktu, że pomóc innym jednostkom, nie pomoże. Inaczej sprawa wygląda z kolonizatorem. Ten ma obrony ponad 300 i sporo pancerza - to już dobry pomocnik.
Chyba, że dalej się nie rozumiemy i Tobie chodzi o jeszcze coś innego. Może masz na myśli wygranie bitwy a nie ocalenie statków na wyspie? No jakby na wyspie zostawić parę kolonizatorów, 1ST, parę zbieraczy, rafinerii to faktycznie trzeba nieco wojska aby je załatwić... Niemniej jednak floty nie uchronią w żaden sposób, jedynie zapobiec mogą wejściu na wyspę.
Ostatnio zmieniony przez Azazel-T2 Czw 20 Sty, 2011 16:45, w całości zmieniany 4 razy
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 370 Skąd: Polska
Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 16:48
Azazel-T2
Gram już na Tauri bardzo długo i jak na moje standardy już za długo.
Ja uwielbiam się dzielić informacjami, zwłaszcza tymi co się tyczą mechaniki gry w tym mechaniki walki. Dlatego nie dziw się jak usiłuję skłonić także i was do rozmowy.
A moja zagrywka "uderz w stół, a nożyce się odezwą" najwidoczniej bardzo dobrze zadziała szkoda tylko, że leniwe z was bestie i żadnemu nie chciało się porobić screenów
szkoda tylko, że leniwe z was bestie i żadnemu nie chciało się porobić screenów
Możesz albo wierzyć mi na słowo albo nie :). Możesz ewentualnie sprawdzić moje "teorie" w praktyce. Chociaż w tym momencie rozmawialiśmy o podstawach więc jak dotąd wszystko powinno być jasne i zrozumiałe. Screen z walki za dużo powie. Często niszczę floty o sile ataku do 3-4 razy większej od mojej - ze stratami prawie żadnymi :). Jest parę rzeczy, którymi nie do końca chciałbym się dzielić. Jakby nie patrzeć może to zostać wykorzystane przeciwko mnie w walce...
Witam. Mam pytanie, czy w przypadku kolonizacji kolejnej planety wystarczy jeden nawigator ( 7 dni), gdyż bonus ważny jest 7 dni a przelot statku międzyplanetarnego trwa łącznie około 7 dni i 20 godzin, czy po prostu pod koniec ważności bonusu muszę wykupić kolejnego nawigatora?
Witam. Mam pytanie, czy w przypadku kolonizacji kolejnej planety wystarczy jeden nawigator ( 7 dni), gdyż bonus ważny jest 7 dni a przelot statku międzyplanetarnego trwa łącznie około 7 dni i 20 godzin, czy po prostu pod koniec ważności bonusu muszę wykupić kolejnego nawigatora?
Katastrofa statek kolonizacyjny dotrze na miejsce za 8d 2h 53m i jak będę czekał 8 dni a on nie wyląduje to chyba teleportuję laptopa przez okno on na pewno dotrze na miejsce w kilka sekund
_________________ ZAWSZE SĄ DWIE STRONY MEDALU †♠†ADMIRAL†♠†