Co by nie pisać, nie natrząsać się i ośmieszać to należy się hołd ETWnT* za znaczący, wprost epokowy skok technologiczny w opisie rzeczonych balonów...
w mojej stoczni czas przelotu został skrócony do fantastycznej szybkości...
ETWnT - Ekipa Trzymająca Władzę na Tauri
Ostatnio zmieniony przez abelutek Wto 15 Lis, 2011 22:51, w całości zmieniany 1 raz
kiedyś też tak myślałem ale z drugiej strony 240s x 20 sektorów i raport będzie nieaktualny albo nawet zbędny. wszak pokazuje tylko poruszające się floty.
zamiast spowalniać balony wolałbym przyspieszyć pociski bo te lecą jak muchy w smole
Wicie Rozumicie... swego czasu sołtys Kierdziołek tłumaczył proste rzeczy w sposób zrozumiały dla ludu...
a rzeczy trudne do wytłumaczenia kwitował cieee choroba
Kiedyś dawno dawno temu w czasach, które pamiętają już tylko Dinozaury Tauri, niejaki RoboPl tłumaczył, że balon na sznurku jest wypuszczany z baloniarni. Im wyższy poziom budynku, czyli im wyżej rampę podniosą i szpagatu więcej dołożą tym wyżej balon się wzniesie i większy obszar widocznym będzie.
Ale dlaczego balon się "rozpuka" i w niebyt ulatuje z tak kosztowną aparaturą.... nie wytłumaczył...
[ Dodano: Wto 15 Lis, 2011 23:06 ]
John_B napisał/a:
wszak pokazuje tylko poruszające się floty.
Dla wielu graczy nawet taka informacja to bingo lub szóstka w lotto
[ Dodano: Sro 16 Lis, 2011 14:28 ]
BTW
Nie sądzicie, że balony nie posiadają napędu? To, że poruszają się tam gdzie wieją wiatry (w tym kierunku) opiera się nawet najbardziej porąbanej logice
Stąd wykazywanie szybkości balonu to moim zdaniem chora jazda.
Proponuję, dla zwolenników kalkulatorów i pokręconych zasad i rachunku prawdopodobieństwa, wprowadzić prognozy pogody na Tauri ze szczególnym uwzględnieniem siły i kierunku wiatru, ciśnienia atmosferycznego tudzież wilgotności powietrza. Wszystkie te dane mają przecież wpływ na balon gdy spuścimy go ze szpagatu Gdy otrzymamy do dyspozycji komendę spuść balon z uwięzi
Widzicie absurd?
Od zarania Tauri balon obserwacyjny na uwięzi był tym skuteczniejszy im wyżej wisiał i posiadał lepszą aparaturę szpiegowską. To tyle
balon ograniczony jest zasięgiem poziomu budynku balonów...a prędkość ....klikasz wyślij balony i zaraz możesz kliknąć raport szpiegowanie...jego prędkość to raczej określa zdolność manualna gracza do naciskania klawiszy
Nie wiem co możesz przesłać ale wiem że z pustego i Salomon nie naleje
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
hm na moje masz do przesłania nan tylko pytanie czy początkowe czy od drugiego miesiąca widocznie twoi tragarze to jeszcze niemowlęta w powijakach i piją mleko dla niemowląt w proszku;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Czw 17 Lis, 2011 14:42
Jak to jest?
Na planecie jest ileś tam laboratoriów, są naukowcy...
i jest nowa wyspa, gdzie nie ma laboratorium...
Są koszary...
A w nich budować mogę: