Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » bonusy...propozycja blokady
Idź do strony:  «   1 2
Poprzedni temat :: Następny temat
bonusy...propozycja blokady
Autor Wiadomość
Maxikaaz 
Expert

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 13:23   

Wyobraźmy sobie taką sytuację:
Bonus inżyniera na 7 dni. Zapuszczam do produkcji 1000 pancerników, czas budowy tak długi, że mi się liczyć nie chce. Średni czas budowy 1 jednostki zmniejszy się nieznacznie. Po 7 dniach kasuję produkcję bo potrzebuję surowców, albo wolę produkować co innego, nieważne. Czyli w tym przypadku bonus od inżyniera wyniesie pewnie poniżej 1%. To jest zdecydowanie wbrew opisowi. Mam utrzymywać produkcję tego co rozpocząłem z inżynierem przez ponad 3 miesiące? Absurd. Niestety tym razem Administracjo nie masz racji. Opis bonusu inżyniera i jego działanie zupełnie do siebie nie pasują.

John_B 
SuperMen

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 13:26   

im więcej zakolejkowanych jednostek tym gorszy efekt,
bonus działa prawidłowo tylko gdy ilość budowanych jednostek mieści się w czasie jego trwania.

ktoś nie dopracował działania bonusów, widać to raz po raz.
Ostatnio zmieniony przez John_B Sro 12 Paź, 2011 13:27, w całości zmieniany 1 raz  

abebe1 
Expert

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 13:37   

O zablokowaniu wadliwych bonusów pisałem wcześniej przy okazji wykrycia błędu w bonusie kontrwywiad... minęło ponad pół roku od zgłoszenia tego faktu do administracji. Żądałem zwrotu KG za ponad 8 miesięcy płacenia za ten oszukańczy bonus i nic. Nie został zablokowany i gracze kupowali ten bubel... administracja nawet okiem nie mrugnęła a kasa leci nadal...
Teraz te buble... a kasa leci... Jak to ocenić? Białe to czy czarne?

Rafaello_102
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 17:24   

AdminGry napisał/a:
Przykład działania, przed chwilą sprawdziłem:
Bonus - 7dni
Mamy 10 jednostek każda z czasem budowy 1 dzień, czyli tylko 7 mieści się w bonusie.
Wzór:
(7*(0,8*86400) + 3*86400)/10 = (483840 + 259200)/10 = 74304 ~= 20h 38m 24s

Czas budowy 1 jednostki wynosi 20h 38m 24s. Czas ten NIE zmienia się gdy zniknie bonus inżyniera, jest tylko raz wyliczany na początku dodania do kolejki, nigdy później. Jest to czas uwzględniający należne 20% z bonusu, dowód:
- 10*74304 = 8d 14h 23m 60s
- 7 *(czas z bonusem)69120 + 3*(czas domyślny)86400 = 8d 14h 23m 60s.

Jak widać suma czasów średnich jest taka sama jak suma czasów z bonusem i bez bonusu.

Uśrednienie czasu nie jest żadnym dowodem na to czy bonus działa czy nie, wniosek widać z powyższego wywodu.

Ręce opadają !!!

Mam jeszcze w tej kwesji jedno pytanko do Admina:

Jest dwóch graczy A i B.

A - wykupuje bonus inż. z góry na 30 dni,
B - wykupuje bonus na 7 dni, a następnie wykupuje ponownie (np. na 12 godzin przed jego wygaśnięciem) bonus na kolejne 7 dni i tak następny i następny.

Następnie oboje "zapuszczają" budynek, który buduje się 30 dni.

Gracz A wybuduje ten budynek w 24 dni (30 dni - bonus), a w jakim czasie wybuduje ten budynek gracz B ???

Nadmienię, że gracze A i B maja cały czas bonus inż. i nikomu nie wygasł, włożyli tyle samo pieniędzy z tym wyjątkiem, że Grac A zapłacił z góry, a Gracz B płaci na bieżąco.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :evil:

P.S.
Jeżeli nie pasuje budynek do obliczenia, to napiszę pytanko np. z Pancernikami.
Ostatnio zmieniony przez Rafaello_102 Sro 12 Paź, 2011 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

Ela 
SuperMen

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 21:55   

AdminieGry w związku z Twoimi wyliczeniami

proszę mi w takim razie podać jak będzie wyglądał czas produkcji pancerników, których produkcja będzie ustawiona przed włączeniem bonusu inżyniera?

podstawowy czas 3:29:46 zakładam że ustawiam 100 szt.

czy po włączeniu bonusu inżyniera zostanie on przeliczony ponownie? ile będzie wynosił?
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Sro 12 Paź, 2011 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

zasw2 
SuperMen

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:01   

e,
a ja trochę więcej dam do liczenia
mam 1000 pancków w produkcji
kupuje bonus jaki będzie czas 1 szt
7 dni mija i 8 dnia kupuje raz jeszcze bonus
i co z 2 przeliczeniem

Ela 
SuperMen

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:34   

Mam jeszcze 1 informację:
W czasie obecnie trwającego bonusu zakolejkowałam 350 szt. pancerników czas ich budowy uśrednił się do 3:23:14 czyli 36 min więcej a co za tym idzie na każde 5 pancerników wybudowanych 1 mam od Was w plecy bo powinno ich wyprodukować się 6.

Zastanawiam się ile testowo będę musiała zakolejkować pancerników aby Twoje uśrednienie Adminie wyniosło 3:29 ale dojdę do tego metodą prób i błędów.
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Sro 12 Paź, 2011 22:34, w całości zmieniany 2 razy  

Rafaello_102
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 00:15   

zasw2 napisał/a:
e,
a ja trochę więcej dam do liczenia
mam 1000 pancków w produkcji
kupuje bonus jaki będzie czas 1 szt
7 dni mija i 8 dnia kupuje raz jeszcze bonus
i co z 2 przeliczeniem

Panie i Panowie, z panckami to Wam wyliczę i napiszę krok po kroku ile gracz B będzie stratny na niewybudowanych panckach przez okres 28 dni (bo to są 4 wykupione bonusy).

Oczekuję odpowiedzi od Admina na Moje pytanko. Jeżeli nie nabierze wody w usta to się dowiecie jaka jest różnica między wykupem bonusu np. na 1 miesiąc z góry a wykupem bonusu co 7 dni.

Tylko dajcie szansę Adminowi na odpowiedź.

Jeżeli będzie zła, albo wymigająca to wyliczę Wam to na podstawie pancków, a później tego budynku.

Bez liczenia mogę podać plus minus o ile gracz B wybuduje później ten budynek, ale poczekam na odpowiedź.

Skoro mam poparcie graczy i temat powrócił, to będę walczył do końca !!!, aż udowodnię, że Administracja się myli i sprzedaje nie pełnowartościowy produkt (w niektórych momentach, gdzie ten produkt kupuje zapewne ok. 97% graczy) !!!!

Pozdrawiam

P.S.
Czekam na odpowiedź od Administracji
Ostatnio zmieniony przez Rafaello_102 Czw 13 Paź, 2011 00:16, w całości zmieniany 1 raz  

Ela 
SuperMen

Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 18:24   

AdminGry napisał/a:
Błąd byłby wtedy gdyby bo skończeniu się bonusu te czasy zostały przeliczone i pokazane były by czasy bez bonusu. Wtedy byłby błąd i faktycznie bonus by nie działał. Uśrednienie ze wzoru który podawałem na forum jest prawidłowe. Proszę sprawdzić.

AdminieGry
bonus skończył się

i jego skutek

uruchomiłam ponownie naukowca i oto

AdminieGry naukowiec też nie chodzi tak jak powinien bo wszystkie technologie miały przekraczać 7 dni

[ Dodano: Czw 13 Paź, 2011 18:35 ]
poza technologią kontroli flot
Scott Taylor
Ostatnio zmieniony przez Ela Czw 13 Paź, 2011 18:34, w całości zmieniany 2 razy  

Rafaello_102
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 23:11   

No proszę, jeden bonus co chodzi prawidłowo !!! Nie ma czasu "uśrednionego".

e, to jest prawidłowe wyliczenie i bonus naukowca chodzi prawidłowo. Jeżeli przedłużyłaś go tylko na 7 dni to jest ok. i rzeczywiście odejmuje 20 % w czasie trwania bonusu.

Chociaż jedno działa prawidłowo !!!

e, jeżeli teraz przedłużysz bonus naukowca (o kolejne 7 dni) to powinno Ci odjąć 1,75 dnia (czyli 1 dzień i 18 godzin, inaczej 42 godziny).

Dzięki, że zdecydowałaś się na taki krok, bo Twoi przeciwnicy (wrogowie) będą wiedzieć więcej o Tobie, ale rozumiem, że zrobiłaś to dla DOBRA SPRAWY.

Dzięki.

P.S.

Jutro postaram się zamieścić wyliczenie (opowiadanie) co do bonusu inż. bo ten bonus na 100% nie działa jak powinien !!!

Ela 
SuperMen

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 06:53   

Rafaello_102

żeby stwierdzić czy bonus chodzi prawidłowo trzeba jeszcze mieć jeszcze jeden screen taki zrobiony np. 1 min przed zakończeniem bieżącego bonusu
Scott Taylor

AdminGry 
SuperMen
Administracja

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 07:59   

Tak jak już pisałem, uśrednienie pojawia się tylko dla pozycji kolejki zawierającej jednostki których sumaryczny czas budowy przekracza czas działania bonusu. Suma czasów uśrednionych a czasów z bonusem i bez bonusu jest taka sama.

Aga Khan 
SuperMen

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 08:17   

Adminie,

1. W opisie bonusa przy jego zakupie nie ma mowy o uśrednianiu czasu.
2. Uzdrowienie sytuacji jest naprawdę proste...
Należałoby wprowadzić mechanizm korygujący czas budowy w czasie bonusa a po jego wygaśnięciu przywracający czas nominalny...
Ot, cała filozofia...

zasw2 
SuperMen

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 08:31   

Cytat:
Należałoby wprowadzić mechanizm korygujący czas budowy w czasie bonusa a po jego wygaśnięciu przywracający czas nominalny...
Ot, cała filozofia...

kończy się bonus jednostki system przelicza na czas bez bonusu

Kazu_G 
Expert

Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 09:29   

AdminGry napisał/a:
Tak jak już pisałem, uśrednienie pojawia się tylko dla pozycji kolejki zawierającej jednostki których sumaryczny czas budowy przekracza czas działania bonusu. Suma czasów uśrednionych a czasów z bonusem i bez bonusu jest taka sama.

Adminie.

Piszemy od tym od początku.

bonus inżyniera jest niezgodny z opisem

co rodzi okreslone konsekwencje.

Więc przestań Nam tutaj zamydlać oczy wzorami.... .

Powinniście raczej każdemu korzystającemu z tego bonusu ufundować co najmniej po paczce żelków ;-) za to, że jeszcze masowo nie biegną do UOKiK...... .

A do graczy - jak długo będziemy jeszcze odwalać "czarną robotę" za testerów/ADM. ??

Gdzie Oni to mają i na jakie jest "zrozumienie i docenienie" Naszych starań - pokazali i pokazują wielokrotnie.... .

Choć - nigdy nie jest za późno, a nadzieja umiera ostatnia..... .

ŹDŹBŁO - łatwo dostrzegalny przedmiot w oku bliźniego, oraz trudno wymawialny wyraz dla obcokrajowca.... .
Ostatnio zmieniony przez Kazu_G Pią 14 Paź, 2011 09:33, w całości zmieniany 1 raz  

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Dyskusje na temat świata » bonusy...propozycja blokady
Idź do strony:  «   1 2
Odpowiedz do tematu