Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 13:49 Administracjo...co dalej...
Julio,Adminie...
myślę, że temat budowy jednostek przy pomocy buga został naświetlony dokładnie przez dwa światy T1i T2
proszę Was zatem o zajęcie stanowiska...i nie przeciąganie niezdrowej sytuacji...
naszym celem jest wspólna gra i zabawa, a nie kłótnie między nami...
myślę, że to już chyba ten czas byście to Wy się wypowiedzieli w tym temacie...
Stanowisko Administracji jest jednoznaczne. Osoby które korzystały z tego buga cyklicznie (nie 1 raz przez przypadek) zostaną ukarane. Wymiar kary nie został jeszcze postanowiony. Na razie zbieramy dane niezbędne do namierzenia wszystkich graczy T1/T2 którzy korzystali z tej "funkcjonalności".
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sie 2010 Posty: 506 Skąd: małopolska
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 15:12
a czy będzie kara dla Administracji za zaniechanie?
inaczej mówiąc za olanie problemu i przyzwolenie na to by trwał kilka miesięcy nie informując graczy o konsekwencjach?
Przyłączam się do pytania Tessy i dodam od siebie: proszę o przeczytanie mojego ostatniego posta w wątku "moje zdanie w sprawie buga straszliwego". Chciałbym zobaczyć jasne, sensowne i logiczne wytłumaczenie dlaczego za pieniądze można przekraczać granice i zasady, działając na szkodę graczy bez sankcji a publiczne ukazanie skutków działania buga będzie sankcjonowane...
Proszę wziąć pod uwagę wszystkie posty w tym temacie na Forum i przyjąć większą część winy za grzech zaniedbania, na siebie droga Administracjo.
Zrozumiałbym oburzenie i poddałbym się karze dobrowolnie w sytuacji zatajenia faktu korzystania z tego błędu. Nie pokazywałbym w tak drastyczny sposób efektów lecz ciułałbym po kilkadziesiąt, kilkaset maksymalnie jednostek extra resztę kumulując w systemach obronnych, modułach fortec, innych trudniej policzalnych i mniej znaczących jednostkach.
Jestem ciekawy co Wymyślicie i.... jestem przygotowany na kontratak. Lubię archiwizować
A skąd wiemy, że Julia to nie Andre w żeńskiej skórze? ;)
nie wiemy, ale trzeba zakładać dobrą wolę. myślę, że taka jest.
Abebe, słusznie piszesz że grzech zaniedbania Administracji był tu ewidentny. pewnie też powody dla których było przyzwolenie po części wynikają ze zwiększonego popytu na premium.
jednak "korzystanie z okazji" jest tu sprawą decydującą. można mówić: gdyby nie było okazji to bym niekorzystał ale to z niczego niezwalnia.
i choć każda sytuacja jest indywidualna potrzebne jest tu zbiorcze rozwiązanie. im szybciej tym lepiej dla nas wszystkich.
_________________ "Albania to był raj..."
Ostatnio zmieniony przez John_B Sob 17 Wrz, 2011 18:44, w całości zmieniany 2 razy
Z tego co widać na forum to błąd był, mimo załatania go w wersji 1.59.2. Niestety nie można mówić o zaniedbaniu z naszej strony gdyż nie było zgłoszeń które pomogły by w namierzeniu błędu i jego wcześniejszej likwidacji. Pojawiały się natomiast zgłoszenia sygnalizujące o błędzie, lecz za każdym razem nie udało się takowego namierzyć, zarówno w normalnej rozgrywce (testach) jak i w kodzie. Za opóźnienie przepraszamy, lecz jak już pisałem kiedyś, bez konkretnych i potwierdzonych danych ze strony zgłaszającego nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy błąd zachodzi czy nie. Tym bardzie to widać gdy mówimy o błędach które są specyficzne (musi zaistnieć odpowiedni przebieg wydarzeń) i bardzo ciężkie do namierzenia w kodzie.
Popatrz Adminie na daty...
Będąc poniekąd leniwcem, nie sprawdzałem wcześniej co się koci w kolejkach przy odnawianiu premium... Ale wtedy akurat zależało mi na określonej kolejności...
A specyfiką tego błędu było iż mógł on zaistnieć tylko przy odnawianiu konta premium..
Mylisz się Aga. Błąd pojawiał się przy odnowieniu Premium ale tylko wtedy gdy to odnowienie poprzedziła "specjalna" kolejka i manewry z nią związane (jak np. anulowanie 2 pozycji itp.). To powodowało że błąd był bardzo ciężki do namierzenia.
PS: Błąd że pojawia 7, 8 pozycji w kolejce to zupełnie odmienna rzecz.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 158 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 12:27
AdminGry napisał/a:
PS: Błąd że pojawia 7, 8 pozycji w kolejce to zupełnie odmienna rzecz.
to nawet chyba nie jest błąd imo. Po prostu "napoczęta" jednostka przy budowaniu w czasie premium zostaje po zakończeniu premium odseparowana, bo będzie miała inny czas budowania niż "nienapoczęte".
Czyli nadal problem pozostaje?
A może odkrywca tego buga wie dokładnie na czym to polega? a może to część gry prowadzonej z rozmysłem?
a może Ktoś zna antidotum na tego buga i czeka, że Administracja extraordynaryjnie zaproponuje mu całkowitą amnestię w zamian za pomoc w rozwiązaniu tego jebusa?
Wiem, że swoimi postami "grabię" sobie wzorcowo i jestem kandydatem nr 1 do usunięcia z gry
Już raz byłem o włos od wykasowania mojego konta w grze, przez... hmmm... pomyłkę
Jestem typ niepokorny i tyle
Napiszę co wiem na 100%, mylicie się co do sposobu anulowania kolejek, obojętnie która oprócz ostatniej
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 158 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 14:54
Ty jesteś taki tępy czy tylko udajesz? Ten "bug" jak go nazywasz, nikomu w żaden sposób nie szkodzi ani nie pomaga. Jest bez znaczenia dla przebiegu gry.