ponieważ robi się na forum cenzura jak za najlepszych czasów Admina.
przywracam temat, proszę nie usuwać!!
(jak Aga napisałeś - "jest to mój temat, więc się nie wtrącaj")
Cytat:
Rafulson, wiesz, niektórzy się przyznają do winy... ale do winy administracji
"okazja czyni ..." - to okazja jest wina, człowiek bez winy
cały temat ma na celu wykazać niekompetencję administracji a jednocześnie pokazać jak wiele osób honorowo przyznaje się do wykorzystania tricka.
i mamy tu dwie grupy:
1. przyznaje się że korzystała
2. przyznaje się że korzystała ale winą za korzystanie obarczają wszystkich tylko nie siebie.
fakt - listą graczy administracja się nie popisała. wpisali po kilka osób wybijających się liczbą punktów na każdym z serwerów. nie zadowoliło to nikogo, nie zadowoliło to tych, którzy nie korzystali, a stało się krzywdzące wobec tych, którzy na liście się znaleźli.
gdyby na listę wpisała się tylko pierwsza grupa robiło by to wrażenie a tak... temat został rozmydlony.
oraz:
Cytat:
Tessa napisał/a:
powiedz mi John dlaczego jesteś niekonsekwentny?
czy nie widzisz jak ADM oszukuje graczy? latami? tysiące graczy?
na prawie każdym nie działającym prawidłowo bonusie?
powiedz...nie widzisz jak działa na naszą szkodę?
dlaczego Cię to nie boli?
że wtopiliśmy tyle kasy na nieprawidłowo działające bonusy...
Tessa, tu są dwie różne sprawy. ponieważ rozumiem że jesteś ciekawa to odpowiem.
1. w sprawie wykorzystania błędu - to nie jest sprawa pomiędzy graczami a Administracją. przedstawię Ci to na przykładzie sportowym. w eliminacjach do MŚ w RPA w barażach Francja grała z Irlandią. Thierry Henry strzelił bramkę na wagę awansu, ale strzelił ją ręką. wielu Francuzów oszalało ze szczęścia. ale pytanie brzmi kogo oszukał? sędziego? czy Irlandczyków?
2. w sprawie bonusów masz zupełną rację. poprosiłem o podanie faktów: e i Kazu mi te fakty podali i wiem że to co pisałaś było słuszne. nie zamierzam bronić Administracji w tej sprawie.
i bynajmniej nie jest to niekonsekwencja.
Cytat:
i wiesz jeszcze co Ci powiem? zastanawiam się czy Ty nie jesteś zaprogramowanym cyborgiem...bo Ty nie stoisz po stronie graczy Ty stoisz po stronie administracji
rzadko robię osobiste wycieczki na forum, ale naprawdę Twoja gadka psuje nastrój na tym forum przynajmniej mnie....
sorry ale na śmieszne ataki osobiste nie odpowiadam. one świadczą o atakującym, gdyż wie że nie ma argumentów i musi się uciekać do ataku na osobą. ale w żaden sposób nie świadczą o atakowanym.
proszę nie usuwać, postów dokładnie na temat, omawiających problem. może to się komuś nie podoba ale każdy kij ma dwa końce!! !!
usuwasz to co niewygodne, pozwalasz by np. mnie wielokrotnie obrażano i ani razu nie wykazesz że kogokolwiek obraziłem. bardzo to wybiórcze ale nie tędy droga. być może nie nadajesz się na moderatora - to nie tylko mój głos, mówiło to już kilka osób z t2 ale i t1.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 10:16
Czy do Ciebie nie dociera że to co robisz, to mącenie, rozmywanie tematów istotnych, pisanie z pozycji jedynego nieomylnego, jest tylko i wyłącznie na rękę Administracji?
Że takie mieszanie w głowach jest jak "kiełbasa wyborcza"?
Teraz dopiero pozwolę sobie na wycieczkę osobistą w Twoją stronę:
A może Ty masz jakieś układy z Administracją? Co? Przyznaj się...
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 158 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 11:29
A Ty moderatorze stoisz na straży spokoju i w imię miłości na forum wprowadziłeś cenzurę? Zdecydowanie nie nadajesz się na moderatora, bo jesteś osobą niezwykle stronniczą.
przecież Twój post z 10:16 (czasu forum) jest czarną czcionką stoi czyli post gracza a nie moderatora.
Zapomniałam tylko, że niektórzy na oczy zapadli i tylko czarny i biały widzą
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Jednocześnie Administracja przeprasza pozostałych graczy, którzy musieli toczyć nierówną walkę z wymienionymi powyżej osobami i dziękuje aktywnym osobom, które pomogły w zlokalizowaniu tego problemu.
[ Dodano: Pią 14 Paź, 2011 11:16 ]
Następujący gracze zostali także ukarani w związku z wykorzystywaniem opisanego
błędu (na własne życzenie):
T1 PL:
ph73
e
Tessa
Aga Khan
zasw2
waldko
cziken81
yossi
szpaku1981
mar2511a
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
To ja jeszcze proponuję, abyśmy sami (zamiast administratora) określili ile trzeba nam zdjąć flot.
Nie będzie się chłop męczył. W końcu sami o to prosiliśmy (patrz lista dodatkowa winowajców).
No więc moje wyliczenie jest takie:
Gram od 20 grudnia 2010 r. to jest 42 tygodnie czyli 294 dni.
Średnio dziennie generuję około 8 mln punktów.
294 x 8.000.000 = 2.352.000.000 punktów.
Proszę zatem o urealnienie stanu mojego posiadania do tego poziomu. Pragnę również przy tym nadmienić, iż Administrator stwierdził, że nie interesują go straty wojenne. Zatem moja punktacja w związku z używaniem buga powinna zostać urealniona do tego poziomu.
Nie oczekuję podziękowań za ułatwienie w wyliczeniach.
_________________ Maniek63
Ostatnio zmieniony przez Maniek63 Pią 14 Paź, 2011 12:34, w całości zmieniany 1 raz
To ja jeszcze proponuję, abyśmy sami (zamiast administratora) określili ile trzeba nam zdjąć flot.
Nie będzie się chłop męczył. W końcu sami o to prosiliśmy (patrz lista dodatkowa winowajców).
No więc moje wyliczenie jest takie:
Gram od 20 grudnia 2010 r. to jest 42 tygodnie czyli 294 dni.
Średnio dziennie generuję około 8 mln punktów.
294 x 8.000.000 = 2.352.000.000 punktów.
Proszę zatem o urealnienie stanu mojego posiadania do tego poziomu. Pragnę również przy tym nadmienić, iż Administrator stwierdził, że nie interesują go straty wojenne. Zatem moja punktacja w związku z używaniem buga powinna zostać urealniona do tego poziomu.
Nie oczekuję podziękowań za ułatwienie w wyliczeniach.
Maniek bądź uczciwy w wyliczeniach... Odejmij z 2 tygodnie na rozbudowę ;)
Aaaa.. No i grzecznie poproś by różnice wyrównali w pancernikach bo drewna to nie potrzebujesz.. ;)
_________________ kkmik
Ostatnio zmieniony przez kkmik Pią 14 Paź, 2011 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Ja też chcę na tę listę ...
Już pisałem o tym na początku tego sporu, iż korzystałem z tego błędu i PONOWNIE to piszę, świadomie wykorzystywałem możliwość udostępnioną w grze przez płatną opcję Premium, gdyż Administracja nie zajęła w przedstawionym jej temacie stanowiska.
Zgodnie z "co nie jest zabronione jest dozwolone", choć NIGDY nie udało mi się osiągnąć nawet połowy tego co robili pierwsi z zbanowanych... moje lenistwo (braki surowców) było tego powodem.
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Ja jako gracz T2 jestem pełen podziwu dla was którzy sie wpisujecie na tę listę - jak widac nikt z T2 nie korzystał z błędu - albo po porstu sa zwykłymi bananami (i boją sie potracić troszkę floty - no ale jak co niektórzy pisali że tylko dla sprawdzenia przez 2 tygodnie korzystali a tu juz nie muszą sie tu wpisywać ) wszyscy wiedzą o kogo chodzi z T2
Pełen szacunek za odwage i szczerość dla graczy z T1
Pozdrawiam
Rafaello_102 [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 15:50
Gram na T2 i po co mam tutaj się wpisywać ???, skoro nie skorzystałem, bo nie wiedziałem
Ale uwierz Mi, gdybym wiedział to by szło pełną "rurą"
No i tak się wpisałem, a nie chciałem zaśmiecać tego tematu
/// To temat Johna... Z T2
W Karczmie...
Póki nie poprosi, nie będę się tu mieszał...
Bo znowu uzna że Go szykanuję...