Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Karczma » działanie bonusu inżyniera
Idź do strony:  «   1 2 3 «»  11 12 13   » 
Poprzedni temat :: Następny temat
działanie bonusu inżyniera
Autor Wiadomość
John_B 
SuperMen

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 11:56   

Ela, tu gracze stoją po dwóch stronach barykady, jest tak na t2 i jest na t1, choć nie chcesz tego widzieć :-)

powiedz to swojemu prawnikowi, zobaczysz co on wtedy powie Tobie ;-)

Ela 
SuperMen

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 12:02   

John
1. po pierwsze nie mogę się przyznać, że gram w tauriworld
2. po drugie nie mogę napisać czy pytałam czy nie
3. po trzecie przeczytaj dokładnie mój post
Scott Taylor

mar2511a 
Expert

Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 21:27   

I zagrzmiało, błyskało i bonus inżyniera zadziałał tak jak powinien. Ustawione kolejki w stoczni a pancek buduje się 2,47 . Oczom nie wierzę, dmucham w alkomat i jeszcze raz sprawdzam. Działa.
Rozochocony, podniecony i zawstydzony niecnymi podejrzeniami do ADM patrzę dalej ( jest co ogladac i kilkać bo zostały jeszcze 23 wyspy do obrobienia ) i ..... czar prysł. Bonus zadziałał tylko na jednej wyspie . Na jednej tylko.
Niech no teraz Admingry wyliczy mi średnią. Życze powodzenia Panie Adminie. Na 23 wyspach wg Pańskiej logiki a na jednej wg mojej . Potraficie to wytłumaczyć ? Czy tez może nastepny fakultecik z matematyki potrzebny ?
He, he, to sobie ADM czy inni technicy w skryptach narobili :shock:
twój sukces, czy jak tragiczna klęska,
mniej więcej miliard Chińczyków ma
to głęboko... "

John_B 
SuperMen

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 10:03   

mar2510, zapewne na jednej z wysp ustawiłeś krótszą kolejkę maksymalnie mniej niż 60 pancków. wtedy mogą zmieścić się w widełkach trwania bonusu a na 23 wyspach ustawiłeś kolejki dłuższe.

mario2000 
SuperMen

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 11:34   

i to jest właśnie bez sensu w tym oszukańczym bonusie bo powinien działać na każdej wyspie przez tydzień zmniejszając budowę wszystkich jednostek i budynków niezależnie od długości kolejek i ilości trwania budowy budynków
Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.

mar2511a 
Expert

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 15:12   

Johnie_B, być może kolejka 467 pancków dla Ciebie jest krótka. Wg mnie długa.
Znowu odezwał się w Tobie drugi Admin ?
Zanim Johnie_B cos stwierdzisz , zapytaj jesli nie wiesz a dopiero potem pisz "zapewne". Bo większość Twoich postów nic nie wnosi do dyskusji.
to głęboko... "
Ostatnio zmieniony przez mar2511a Sob 05 Lis, 2011 15:15, w całości zmieniany 2 razy  

mario2000 
SuperMen

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 15:21   

ilościowo na pewno mniejsza niż 20 000 torpedowców ale jeśli chodzi o długość budowy porównania nie ma 467 pancerników to około 3 miesięcy budowy ( 206 pancerników 30d 11m 56 s) więc jest to bardzo długa budowa dla porównania w miesiąc można wybudować na przykład 628 krążowników

[ Dodano: Sob 05 Lis, 2011 15:21 ]
czas podałem bez bonusu inżyniera
Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.

mar2511a 
Expert

Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 15:35   

Dodam, ze kolejek było 6 a 467 pancków stało w pierwszej kolejce. To jest problem dla ADM szanowny Johnie. Tylko, ze ADM stwierdzi : Proszę podac świat, lokalizację a potem powiemy Panu, że nie udało sie zreplikować błędu.
A może znowu mnie zbanują za buga ?
to głęboko... "

Julia 
SuperMen

Wysłany: Czw 15 Gru, 2011 13:30   

Zachęcamy do zapoznania się z listą zmian w wersji 2.0.1, która dziś została wprowadzona na serwer T1 PL. Między innymi, zmienił się sposób działania bonusów Naukowiec oraz Inżynier. Najważniejszą różnicą jest, że bonus będzie wspomagać wyłącznie zakładki powstałe po jego włączeniu, za to będzie wspomagał całość zakładki, obniżając czas całego procesu (badania technologii, budowy budynku, tworzenia wszystkich jednostek w kolejce etc., - zależnie od bonusu).

Szczegółówy wykaz zmian wprowadzonych w wersji 2.0.1 znajduje się tu: http://www.tauriworld.pl/...t2071.htm#23017

gedeon 
Newbie

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 11:51   

A ja dzisiaj znalazłem u siebie coś takiego

http://bogdan3107.wrzuta....ksz/6MrVxWmHUrr

rozumiem że bonus może nie zmniejszać czasu ale żeby go wydłużać to już lekka kpina i człowiek za coś takiego jeszcze płaci :-? i to gotówką niezły przekręt :-(
Wprowadzają coraz to nowsze rzeczy żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć a większość z nich nie działa i nikt nic nie robi by to naprawić. Oferują człowiekowi Mercedesa a po kupnie okazuje się że to jest tylko Trabant :-D

bulwers
Rolnik

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 12:23   

napisz na co mamy zwrócić uwagę na tym zrzucie ?

gedeon 
Newbie

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 12:29   

czasy według stoczni torpedowiec powinien budową się 1m 36s a jak widać buduje mi się 1m 59s a mam wykupiony bonus inżynier tego jeszcze nie było :-P

bulwers
Rolnik

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 12:52   

Ale wiesz, że teraz według nowej logiki inzynier dziala tylko na nowe zlecenia ?

gedeon 
Newbie

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 12:56   

nie mów to chyba jakaś kpina czyli po zakończeniu bonusu muszę wszystko wycofać i od nowa zakolejkować nawet jak przedłużam przed wygaśnięciem to czyste s..... ale jeśli nawet to nie powinno się budować dłużej niż jest w stoczni napisane nie tak :->

bulwers
Rolnik

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 13:33   

Poczytaj sobie wątki na forum. Ja jestem mocno wk... urzony ze ta zmiana przeszła ale właśnie takiej zmiany chciala wiekszosc na tym forum. Poprzedni system liczenia byl o niebo lepszy. Niezrozumialy dla ignorantow matematycznych, ale byl prawidlowy i nie trzeba bylo sie martwic kiedy co wrzucic do kolejki, wystarczylo tylko wlaczyc inzyniera. Teraz TYLKO to co zlecisz w trakcie posiadania bonusu bedzie mialo -20%. Jak już coś masz w kolejce to bonus na to nie dziala :cry:

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Pozostałe tematy » Karczma » działanie bonusu inżyniera
Idź do strony:  «   1 2 3 «»  11 12 13   » 
Odpowiedz do tematu