a co się dzieje jeśli rafineria powraca ze złoża a magazyny są pełne? to samo się dzieje jak zbieracz zebrał złom i nie ma miejsca na ten złom i nikt przecież nie protestuje ani w jednym ani w drugim wypadku. zresztą grający gracz raczej stara się nie dopuszczać do przepełnienia magazynów.
zresztą jeśli stawka jest uczciwa to małoprawdopodobne by dotrzymała do 30 dni.
Wysłany: Wto 09 Sie, 2011 20:00
I tak wszyscy tylko kryształu szukają gdzie się da. Wszystko kosztuje za mało drewna i metalu przy zbyt dużych jego stanach magazynowych choćby z wydobycia i przez to drewno wylewa się po 2-3 dniach a metal po tygodniu. Za to kryształu można nagromadzić na 2 budynki i koniec.
Limitowany czas na aukcje może być interesującym pomysłem. Przyjrzymy się temu :)
Piszpan Jan [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 17:03
A co tu jest do oglądania?
W wielu grach funkcjonuje to na zasadzie :
1. Wystawiasz aukcję
2. Jest limit czasu - dajmy na to 1 miesiąc
3. Brak oferty
4. Towar wraca do wystawiającego.
Problem miejsca na wycofany towar to sprawa wystawiającego.
Może być np. prowizja 5 - 10% za niezrealizowaną aukcję...
Rzecz do uzgodnienia...
Powtórzę: DO UZGODNIENIA z graczami, a nie do narzucenia odgórnie...
Nie możemy rozpoczynać realizacji, zanim nie będziemy przekonani, że pomysł ma sens. Na razie wygląda on obiecująco.
Myślę, że ryzyko utraty części a nawet całości surowców w przypadku zapomnienia o aukcji i jej zakończenia w chwili gdy magazyny będą pełne jest wystarczającym problemem, nie ma po co obcinać jeszcze jakichś "prowizji".
A co z limitem na maxymalną ilość żądaną w zamian za daną ofertę, aby zniknęły kosmiczne aukcje, nie do przyjęcia przez nikogo ????
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
Piszpan Jan [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011 18:40
Cytat:
Nie możemy rozpoczynać realizacji, zanim nie będziemy przekonani, że pomysł ma sens. Na razie wygląda on obiecująco.
A ja to czytam tak:
Może kiedyś o tym pomyślimy. Może i ma to sens, ale co mi tu jakiś g... będzie sugerował. To ja decyduję co jest dobre a co złe. A nawet jak jest złe to według mnie jest dobre...
Witam,
co by nie zakładać nowego tematu wykorzystam już istniejący Gram trochę na testowym widzę, że pojawiły się markety i trochę innych zmian. Mam pytanie związane z tymi innymi zmianami. Chciałem rozbudować gildię i się zdziwiłem bo pokazało się okienko informujące, że mogę rozbudować gildię na wyższy poziom jeśli będę miał wykupione premium. Jak zwykle podana jest cena, w tym przypadku 40 za 7 dni. Teraz pytanie: czy po siedmiu dniach jeśli premium nie zostanie przedłużone to gildia pozostanie na wybudowanym poziomie, czy wróci do poprzedniego?
Z drugiej strony rzecz ujmując chyba trochę za bardzo i za szybko komercja wchodzi do gry.
Pozdrawiam Adam
jak Administracja ma to w planie to błąd wielki popełni
bo wtedy w grze zostaną tylko Rosjanie i Chińczycy
my pewnikiem nie pozwolimy się dalej wykorzystywać bo to nie leży w naszej naturze,
pozostała część Europy i USA też nie będą w to inwestować
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
Ela, targ pokazuje że Ty i ja nie dajemy się wciągać w szał zakupów ale pokazuje również, że wiele osób robi dwukierunkowe transakcje pomiędzy swoimi kontami...