Wysłany: Pią 21 Paź, 2011 07:06 Badania a rozbudowa Laboratorium
Hmm... zdawało mi się, że rozbudowa dowolnego laboratorium na planecie uniemożliwia prowadzenie badań na tej planecie, tymczasem proszę - na T3 jest to możliwe.
Na jednej wyspie podwyższam lab, na innej włączam badanie - i oba rozkazy się wykonują równolegle.
można włączyć na 7 z 8 wysp budowę laboratorium a następnie włączyć badanie na 8 wyspie problem zaczyna się gdy badanie trwa a chcesz włączyć budowę kolejnego poziomu wtedy jest to niemożliwe wiec jeśli mam za mały poziom budynku najpierw włączam kolejny w budowę a jedną wyspę zostawiam wolną i na niej dopiero włączam badanie technologii którą mnie interesuję ale tak chyba robi większość jeśli nie wszyscy
_________________ Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.
Aha, dzięki. Ja bez problemu mogłem włączyć budowę na jednej wyspie a badanie na drugiej (mam tylko dwie) i się zdziwiłem. Faktycznie, w drugą stronę (włączenie budowy podczas trwania badania) się nie da.
_________________ Ponieważ naturalne instynkty człowieka prowadzą go do grzechu, wszyscy ludzie są grzesznikami, wszyscy grzesznicy zaś idą do piekła. Skoro każdy idzie do piekła, to znaczy, że spotkasz tam wszystkich swoich przyjaciół. Niebo musi by zatem zamieszkane przez jakieś raczej dziwne istoty, zabiegające o znalezienie się w miejscu, gdzie będą przez całą wieczność brzdąkać na harfach.
tego właśnie ja też nigdy nie zrozumiem bo ten suwak nic nie daje...
Mario2000 suwak daje i to dużo
gdy masz dużo laborantów i suwak na maxa to zobacz jaki jest czas odkrywania a przesuń go na min i zobaczysz jak wzrośnie czas odkrycia
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
tak owszem ale to akurat wiem chodzi mi bardziej o to ze na przykład mając 2500 naukowców nie można odkrywać dwóch technologii na jednej planecie gdy obie potrzebują po 1000-1200 naukowców to przykład taki co najwyżej gdy laboratoria się wybudują w trakcie badania można suwak przesunąć gdy badanie trwa zwiększając liczbę naukowców do wykonywania badania ja bym wolał możliwość takiego podziału czyż nie pięknym by było na 3 planetach odkrywać 6 różnych technologii oczywiście wiadomo ze każdy poziom na swoje wymagania odnośnie ilosci naukowców ale zawsze można było by zwiększyć lub zmniejszyć czas badania danej technologii
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Sob 22 Paź, 2011 10:40
Na dzień dzisiejszy to ten suwak jest potrzebny jak czyrak na tyłku.
Jeśli badamy technologię, a w czasie jej badania powiększa nam się liczba naukowców z tytułu rozbudowy laboratoriów to dodanie tych naukowców do badania powinno następować "z automatu"...
Wniosek:
Suwak jest zbędny bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie wydłużał czasu badania mając tylko możliwość badania jednej technologii.
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
więc widzę dwie drogi zmian:
1. Likwidacja suwaka i automatycznie po podniesieniu poziomu budynku zwiększy się ilość przydzielonych naukowców, lub
2. Możliwość opracowywania kilku technologii na danym świecie, ale wydłużając tym odpowiednio obie prace nad technologiami, gdyż zaangażowanych będzie mniej naukowców na każdy projekt.
Co Waszym zdaniem byłoby lepsze ??
_________________ Pomoże tylko ten, kto zna Odpowiedź....
Odpowiedź zna tylko ten, kto Gra...
Gra tylko ten, kto wie jak...
______
Ban 24h na Forum trwa w rzeczywistości ponad 48 godzi - ot mała nieścisłość... :)
jestem za 2 :) wiecej czasu ale mozna za jednym zamachem zrobic dwie technologie a gdyby tak połaczyc te mozliwosci samodzielnie mozna ybrac albo szybko jedna tech albo dwie tylko ze wolniej i samemu dobierac ilos naukowców do danej technologi :)P
simon
każda technologia ma swoje minimum
więc po grzyba Ci 2 technologie
jedna np. 1400 naukowców i zostanie 600
pokaż mi na wysokim poziomie rozwoju konta niezbadaną technologię na 600 naukowców
ja u siebie w żadnym laboratorium takiej nie mam do zbadania
i wolę tych 600 przydzielić do tych 1400 i zrobić ją szybciej
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień.
Scott Taylor
takm masz racje mówisz o nas mamy rozwiniete technologie ale ja mysle tez o tych co zacznaja grac maja wiekse szanse nas dogonic i szybciej wzmocnic sie w statystyce prawda nie mówie o nas nam to nic nie daje :) ale patrz na innych
więc widzę dwie drogi zmian:
1. Likwidacja suwaka i automatycznie po podniesieniu poziomu budynku zwiększy się ilość przydzielonych naukowców, lub
2. Możliwość opracowywania kilku technologii na danym świecie, ale wydłużając tym odpowiednio obie prace nad technologiami, gdyż zaangażowanych będzie mniej naukowców na każdy projekt.
Co Waszym zdaniem byłoby lepsze ??
drugi punkt jeśli podasz to pod głosowanie do senatu będę za tym gdyż wole troszkę przedłużyć badania ale mieć możliwość badania dwóch technologii równocześnie na danej planecie znacznie by to przyśpieszyło rozwój jeśli technologia by się zwiększała i tak wymagania są większe wiec siłą rzeczy budynek stale trzeba było by rozwijać ale słabszy lub początkujący gracz miał by możliwość szybszego rozwoju a dążymy do tego aby gra wyrównywała szanse słabszym graczom więc może dajmy im szansę:-D