Wysłany: Wto 08 Lis, 2011 13:47
Yossi działa posłałem Ci na próbe drewno .
13. Po najechaniu na surowce nie pokazuje całkowitej możliwej pojemności magazynu jak wtedy.
14. Pozytyw Po naciśnieciu na gracza w statystykach i jego wyspy możliwość przejścia albo do mapy globalnej albo strategicznej
Ad. 12. Agi- powinno to być bardziej uwidocznione- atak to główna i bardzo ważna część składowa gry. Odświeżenie tego widoku, a zatem informacja o ewentualnym dopływie jednostek do obrony nie wszystkim się skojarzy z ponownym kliknięciem napisu w telewizorku " Atakujesz wroga" tym bardziej w barwie pomarańczowej ciemnej. Wszystkie kluczowe informacje powinny być widoczne - barwa czerwona... W USA tego nie ma? Światło czerwone jest zielone?
Wysłany: Wto 08 Lis, 2011 13:53
Yossi, nie jestem Administratorem. Nie mam możliwości weryfikować ani naprawiać błędów.
Tak się składa, że udało mi się sprawdzić, że funkcja wysyłania surowców sojusznikowi działa poprawnie. Jeśli cały czas nie możesz tego zrobić, proszę cię o wysłanie e-maila do Admina podając wszystkie istotne szczegóły. PS. Nie da się wysyłać surowców na inną planetę funkcją wysyłki w sojuszu.
Przeniosę chyba ten temat do działu z dyskusjami o problemach, ewentualnie później wyłowi się z niego pojedyncze pomysły do działu Pomysły i propozycje.
15.a Kolory w ilości surowców - MIAŁY BYĆ POWIĄZANE ZE SKARBCEM W MAGAZYNIE.
W tej chwili czerwony nic nie oznacza ! - no bo co oznacza ? i tak trzeba patrzeć na pojemność skarbca.
15. b Dlaczego straciła się informacja o pojemności magazynu ? - trzeba to sprawdzać w magazynie - wcześniej nie.
15. c To samo do koloru żółtego - co on oznacza ? kiedy zaczyna świecić się na żółto ?
Te amerykańskie przecinki to porażka - Julia przesiąknięta jest chyba Ameryką
Rada: Julio zatrudnijcie za porządne pieniądze emerytowanego marines, to wskaże Wam sygnalizację na pulpicie w odpowiedni sposób, odpowiednich danych taktycznych;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Wto 08 Lis, 2011 14:18
17. Targ jednostek i surowców.
Zamiast "klikatora" po jednej sztuce wprowadźcie możliwość ręcznego wpisania z klawiatury ilości oferowanych do sprzedaży jednostek.
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
Ostatnio zmieniony przez Aga Khan Wto 08 Lis, 2011 17:54, w całości zmieniany 1 raz
18. po najechaniu na telewizorek pojawia się kursor zmiany rozmiaru, niestety ta opcja nie działa przez co informacje o aktualnych budowach są niewidoczne należy przesuwać pasek pionowy
ad.2 skoro istnieje możliwość nadawania różnojęzycznych nazw tym samym obiektom na różnych serwerach to istnieje również możliwość wprowadzenia różnych znaków graficznych grupujących liczby - sprawa indywidualnych ustawień serwera
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 687 Skąd: z CHAOSU...
Wysłany: Wto 08 Lis, 2011 14:51
20. Po najechaniu kursorem na ikonę planety pojawia się tooltip...
Jak dla mnie zbyt obszerny.Uważam że byłoby dość gdyby zawierał tylko namiary planet.
_________________ I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... A spytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał... http://s2.img.pl/7xhbJvK.jpg
Ostatnio zmieniony przez Aga Khan Wto 08 Lis, 2011 17:55, w całości zmieniany 1 raz