Strona główna Zdjęcia z gry Jak grać Tauripedia Zagraj za darmo
                          Home Użytkownicy Szukaj Rejestracja Statystyki

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Wprowadzenie do gry TauriWorld » Struktury » Opis budynków » Pole siłowe
Idź do strony: 1 2 3   » 
Poprzedni temat :: Następny temat
Pole siłowe
Autor Wiadomość
Kamil 
Expert

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 02:42   Pole siłowe

Każdy poziom tego budynku pozwala na użycie określonej ilości energii w celu obrony przed atakiem floty agresora. W każdej turze walki pole ochronne dysponujące w danym momencie energia pochłania jako pierwsza struktura defensywna sumę ataku agresora (obcej floty). Funkcjonuje ono do końca 5 tury walki nad wyspą albo się wyłącza po braku określonej ilości energii.

Budynek ten jest tylko dostępny na głównej wyspie i ochrania główna wyspę przed atakiem.

Pole ochronne może zostać zneutralizowane przez szpiega, neutralizacja tego pola trwa 3 godziny i dopiero po upływie tego czasu pole znów jest aktywne.

Ponadto gracz nie posiadjący na danej lokalizacji platformy może tylko wybudować pole ochronne do poz.5 po wybudowaniu może zwiększyć tą wartość od poz. 7. Zniszczenie platformy na danej lokalizacji będzie oznaczało zniszczenie automatyczne 6 i 7 poziomu pola ochronnego.

Ostatnio zmieniony przez Kamil Pon 23 Mar, 2009 23:30, w całości zmieniany 3 razy  

maciek 
Expert

Wysłany: Pon 27 Kwi, 2009 21:22   

Jak wiadomo sama obrona (jednostki lądowe, flota i systemy obronne) mogą nie wystarczyć do obrony znakomitym sposobem poprawienia wartości obronnych danej wyspy jest pole ochronne. Niestety każdy poziom pola ochronnego zużywa odpowiednia ilość energii na każdą turę walki. Więc graczu będziesz musiał przewidzieć niezły zapas tego surowca na obronę. Na wyspie możesz rozbudować pole ochronne do poziomu piątego, z czasem po wybudowaniu platformy przy wyspie tą wartość będziesz mógł zwiększyć do poziomu siódmego.

jak macie pytania to piszcie, z chęcią odpowiem ;)

murmi
Wyjadacz

Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 08:18   

czy pole zużywa energię tylko i wyłącznie podczas walki??

roboPL 
SuperMen

Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 09:03   

murmi napisał/a:
czy pole zużywa energię tylko i wyłącznie podczas walki??

Nie, pole pobiera energię w chwili ustawienia jego potencjału (ustawienie siły pola suwakiem). Zabiera tyle energii na ile ustawimy jego potencjał obronny.

Arazziel 
Newbie

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 16:48   

bardzo zle ja dopiero buduje platforme a pole mam juz na 10 poziomie prosze o korekte

maciek 
Expert

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:45   

Witam, mój poprzedni post został napisany ponad rok temu. Trochę od tej pory się zmieniło, platforma nie ma wpływu na poziom pola siłowego, ale przed walką musisz rozdysponować określoną ilość energii do pola siłowego. Tak jak napisał RoboPL

Zagier 
Newbie

Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 19:37   

A ile Ataku Agresora jest pochłaniane z każdym levelem Pola Ochronnego??

isztwan7
Wyjadacz

Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 17:23   

każdy kolejny poziom pochłania 1000 ataku wroga , teoretycznie, bo w praktyce to różnie, raz działa, raz nie...

abebe
[Usunięty]

Wysłany: Nie 28 Lis, 2010 23:55   

A gdy przypadkiem będziecie chcieli, opuścić wyspę i jednocześnie będziecie mieli na tej wyspie ładnie rozbudowane pole siłowe (np. poziom 11) to nie zapomnijcie wyburzyć tej struktury. Lewe skrajne położenie suwaka sugeruje, że pole można wyłączyć, nic bardziej mylnego. Wyłączamy pole a ono działa!!!
I szlag człowieka może trafić, na wyspie nic nie ma, ani bohaterów, ani wojska, ani systemu, żadne floty nie są zwiazane w jakikolwiek sposób z wyspą, laboratorium ma wolne itp itd. A wyspy opuścicć nie mozna ponieważ wyłączone pole działa.
I tak okazja na skuteczny atak z pomocą "lotki" przechodzi koło nosa. Niekiedy liczą się godziny.... ja straciłem już 3 dni.
Ostatnio zmieniony przez abebe Nie 28 Lis, 2010 23:56, w całości zmieniany 1 raz  

oli
Newbie

Wysłany: Pon 29 Lis, 2010 07:31   

to czego nie pytales tutaj - bysmy ci powiedzieli

RafulsoN 
Expert

Wysłany: Sro 01 Gru, 2010 16:44   

abebe napisał/a:
nic bardziej mylnego. Wyłączamy pole a ono działa!!!

Działa tylko teoretycznie, w walce i tak nie działa. Bynajmniej na T2

roboPL 
SuperMen

Wysłany: Sro 01 Gru, 2010 17:24   

abebe napisał/a:
nic bardziej mylnego. Wyłączamy pole a ono działa!!! Działa tylko teoretycznie, w walce i tak nie działa. Bynajmniej na T2

Na jakiej podstawie uważasz,że to pole nie działa?

abebe
[Usunięty]

Wysłany: Sob 04 Gru, 2010 02:14   

Działa i to dosyć skutecznie, obecnie wyburzone do poziomu 2 utrzymuje wartość constans z poziomu finalnego, na mojej Abeland5, co taktuję jako bug w systemie tauri bo teoretycznie jest wyłączone (suwak mocy w pozycji wyłączone)

RafulsoN 
Expert

Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 20:39   

Na takiej podstawie, że miałem ustawione na full, a przy skanie 1 myśliwcem (atak na mnie) wartość pola wynosiła 0

Teriusz 
SuperMen
Nil Nisi Bene

Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 21:07   

Dzisiaj się pobawiłem w sprawdzanie pola ochronnego. Ustawienie suwaka na max daje zero do obrony, zmniejszenie suwaka to samo. Co by nie zrobić to i tak widać, że nie działa.

Forum TauriWorld - Gra Online Strona Główna » Wprowadzenie do gry TauriWorld » Struktury » Opis budynków » Pole siłowe
Idź do strony: 1 2 3   » 
Odpowiedz do tematu