Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 370 Skąd: Polska
Wysłany: Sro 15 Gru, 2010 18:21
RoboPL
Specjalnie napisałem, że was pogieło, bo to jest irytujące jak widziałem pole siłowe w moich ostatnich walkach z abebe. Pisałem o tym w wątku dotyczącym II wojny na Tauri.
Miałem przed bitwą w polu ochronnym poziom 12 ustawiony suwak na maxa, czyli 13000 zaalokowanej energii i do tego pełno jej w magazynie. Energii wystarczyło mi spokojnie na wiele bitew po 6 tur.
Nawet nie wiesz jakie było moje zaskoczenie, irytacja i wkurzenie się jak zobaczyłem na raportach, że pole broniło tylko za 2167 pkt. A jak po bitwie ujrzałem w budynku pola siłowego zaniżony suwak ustawiony poniżej połowy to aż się zagotowałem, bo nie uznaję półśrodków i nigdy tak nie ustawiam.
Gmeranie w ustawieniach obrony gracza jest nadużyciem, gdyż nigdy nie było mowy o aktywnym ustawianiu potencjału obrony samoistnie dostosowującej się do siły agresora. Co za osoba wprowadziła ten porąbany pomysł? Dodatkowo nie było żadnego poinformowania o takich zależnościach.
Uważam to za złe rozwiązanie i powinniście się z niego wycofać tak samo jak z latającymi fortecami. Po jaką cholerę zatem robicie ankiety? Robicie je wybiórczo, kiedy wam jest na rękę, ale i tak u Was słowa nie idą w parze z czynami, a prawidłowe u was działanie to już abstrakcja.
Ostatnio zmieniony przez Teriusz Sro 15 Gru, 2010 18:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 15 Gru, 2010 23:58
robo wprowadzasz ludzi w bład dość często - z mojego doświadczenia wynika ze kompletnie się mylisz - pole nie działa proporcjonalnie do siły ataku
Teriusz: w opisie budynku jest napisane że energia którą ustawisz jest dzielona na 6 tur - więc jak walka trwała 1 turę to zostało zużyte tylko 1/6 energii - i wtedy tez przesunął ci się suwak bo część energii została zużyta - gdyby walka trwała 6 tur to suwak przesunał by się do zera, jak mniemam
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 01:41
qwertyn i roboPL
Sorry, ale ja umiem dobrze czytać ze zrozumieniem tego co czytam i jest tam napisane jak byk, czarno na białym, że zaalokowana ilość energii zostanie pochłonięta na 1 turę walki, a nie tury (liczba mnoga) i walki nie walk. Ta suma dotyczy ustawienia suwaka, a dopiero poniżej jest podana potencjalna ilość jaka może zostać pobrana jeżeli walka będzie trwała aż 6 tur.
Jeżeli ilość z suwaka jest faktycznie dzielona na 6 co by się zgadzało z ilością w raporcie
http://img651.imageshack....lka1turapow.gif
2167*6=13002 to tym bardziej trzeba wy...ać tego programistę, który to wszystko pop...lił.
Robo poprawcie to szybko, bo tylko się ośmieszacie swoją niekompetencją.
Ostatnio zmieniony przez Teriusz Czw 16 Gru, 2010 01:44, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 27 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 606 Skąd: Polska
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 11:01
Przede wszystkim proszę o podejmowanie polemiki przy zachowaniu minimalnej dozy kultury i wzajemnego szacunku. Jeżeli powyższa sytuacja się powieli, to znaczy posty będą pisane w powyższym tonie, wówczas zostaną one zignorowane.
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 14:38
Robo, a gdzie tutaj widzisz brak kultury? To, że napisałem, iż trzeba "wyśmiać tego programistę, który to wszystko poprzemielił"? Swoją niekompetencją poprzeinaczał i przemieszał wszystko, że aż się nie można odnaleźć. Trzeba się doszukiwać i analizować co i jak działa, a działa na opak.
Także Robo nie zbywaj nas czczym gadaniem tylko weź się za merytoryczną odpowiedź, bo inaczej słowo niekompetencja może szybko trafić i pod twój adres. A z pewnością tego nie chcesz.